У Зеленського розкрили єдине можливе місце зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили єдине можливе місце зустрічі з Путіним

У Зеленського розкрили єдине можливе місце зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив про неможливість зустрічі президентом Володимира Зеленського та Володимира Путіна у Москві.

Джерело: 4 канал

За словами дипломата й першого президента, такі переговори на рівні лідерів держав можливі виключно на нейтральній території, тож “запрошення” до Росії нерелевантне.

“Ніколи президент України не поїде до Москви домовлятися щодо війни на Донбасі. Якщо у Путіна виникає ідея переговорів у глобальному масштабі відносин між Україною та Росією, то це може бути лише нейтральна країна”, - наголосив Кравчук.

Він вважає найбільш реальним організувати такий контакт у Фінляндії чи Швейцарії.

Зустріч Зеленського з Путіним

Український президент на тлі загострення протистояння виступив з офіційним відеозверненням, в якому закликав російську сторону організувати президентські переговори безпосередньо у зоні бойових дій на сході.

Зеленський особисто наголосив, що настав саме той момент, коли необхідно поговорити й дипломатично вирішити суперечки.

Відповідь Путіна

Лідер російського режиму, втім, не оцінив ініціативу української сторони щодо врегулювання війни. Він фактично відмовився від участі у переговорах про війну та спрямував офіційний Київ обговорювати відповідні питання безпосередньо з окупантами — та не згадав, що їх так само контролює Кремль.

"Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді керівництво України повинно зустрічатися з керівниками "ДНР" і "ЛНР". А вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якої в даному випадку є Росія", — наголосив Путін.

Він додав, що завжди готовий зайнятися відновленням російсько-українських відносин та прямо звинуватив Київ у їх руйнуванні. Таким чином він повністю проігнорував агресивну війну Кремля проти України, окупацію Криму та безліч ворожих кроків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?