Україна терміново звернулася до НАТО через відведення військ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна терміново звернулася до НАТО через відведення військ РФ

Україна терміново звернулася до НАТО через відведення військ РФ
Джерело:  online.ua

Українська влада закликає своїх міжнародних партнерів з НАТО та ЄС продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування команди Володимира Путіна після офіційної заяви Міноборони РФ про відведення військ від українських кордонів. З таким закликом виступив глава МЗС Дмитро Кулеба 23 квітня.

Джерело: МЗС України

Кулеба прокоментував намір РФ відвести свої війська від України

За словами українського дипломата, заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про відведення військ – "позитивна подія".

"Якщо Росія дійсно відведе від кордону з Україною величезні військові сили, які вона туди стягнула, це послабить напруженість. Однак ми маємо пам’ятати, що сам цей крок не зупиняє ані ескалацію, ані конфлікт в цілому... Заяви - це добре, але ми хотіли б бачити послідовні конструктивні дії, підтверджені нашою розвідкою і розвідкою НАТО. Ці війська не просто дійшли до нашого кордону і тепер мають повернутися назад. Вони проводили небезпечні навчання та створили реальну небезпеку для України", - наголосив український дипломат.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що команда Володимира Путіна як і раніше повинна в цілому пояснити офіційному Києву, ОБСЄ і міжнародному співтовариству, навіщо їй насправді потрібно стягувати таку кількість військ з наступальним озброєнням на кордоні з нашою країною з такою надмірною чисельністю військ.

"Україна вдячна міжнародним партнерам за рішучу і своєчасну реакцію на загострення Росією ситуації. Це допомогло спонукати Росію до ухвалення рішення про згортання безпрецедентно небезпечних навчань. Україна закликає своїх партнерів наразі не втрачати пильність, продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування Росії", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?