Східний фланг НАТО запросив Україну на екстрену зустріч
Категорія
Політика
Дата публікації

Східний фланг НАТО запросив Україну на екстрену зустріч

Східний фланг НАТО запросив Україну на екстрену зустріч
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні і євроатлантичні перспективи України та Грузії обговорять в Бухаресті під час екстреної міністерської зустрічі трикутника Польща-Румунія-Туреччина, на яку вперше запросили й нашу країну.

Джерело: сайт Альянсу

Що відомо про зустріч Східного флангу НАТО

Ця зустріч відбудеться в Бухаресті уже 23 квітня.

Дмитро Кулеба звертає увагу на те, що наша країна вперше бере участь у перемовинах трикутника Румунії, Польщі та Туреччини - Східного флангу НАТО.

"Бухарест, Варшава та Анкара заснували цей тристоронній формат у 2012 році на саміті Альянсу у Чикаго. Сьогодні вони вперше запросили гостей - Україну та Грузію - взяти участь у їхній зустрічі. І це не просто запрошення. Це політичний сигнал і конкретна дія з підтримки України у важкий момент", - наголосив український дипломат.

За словами Дмитра Кулеби, саме Україна є ключовим партнером НАТО у регіоні Чорного моря разом з Грузією, "тому сьогодні ми тут".

"Йтиметься і про посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, і про євроатлантичні перспективи України та Грузії, і про ініційований Україною формат Кримської платформи. Окремо поспілкуємося в двосторонньому форматі з колегами про політику та торгівлю у відносинах між нашими країнами", - зазначив очільник МЗС України.

Варто звернути увагу на те, що ініціатором створення цього тристороннього формату була саме Румунії.

Перше засідання у форматі Польща-Румунія-Туреччина відбулося 9 років тому на полях саміту Альянсу в Чикаго на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств.

На рівні міністрів закордонних справ формат збирається щорічно останні 5 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?