У Байдена прокоментували загострення між Ізраїлем і Палестиною
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена прокоментували загострення між Ізраїлем і Палестиною

У Байдена прокоментували загострення між Ізраїлем і Палестиною
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен закликав Ізраїль і Палестину принити ескалацію напруги у регіоні. Окрім того, він почав вимагати відкласти рішення про переселення палестинських родин.

Джерело: Daily Sabah

Як команда Байдена коментує скалацію між Ізраїлем і Палестиною

Держсекретар Штатів публічно розкритикував ракетний обстріл ХАМАСу і підтримав право Ізраїлю на відповідь. Однак, на його переконання, перестрілики потрыбно негайно припинити.

"Усім сторонам потрібна деескалація і зменшення напруги, варто вжити практичних заходів, щоб заспокоїти ситуацію", - наголосив глава Держдепу.

Окрім того, американський дипломат похвалив кроки, зроблені Ізраїлем за минулу добу, частково у відповідь на занепокоєння, яке висловив офіційний Вашингтон.

Також очільник Держдепу нагадав про необхідність відкласти рішення про виселення палестинських сімей у мікрорайоні Шейх-Джарри у Східному Єрусалимі. Він звернув увагу на те, що це стало безпосереднім стимулом для насильства.

Що відомо про загострення між Ізраїлем і Палестиною

Усю ніч, 11 травня, не вщухали обстріли між Ізраїлем і палестинськими бойовиками ХАМАС.
Терористи випустили понад 200 ракет, у відповідь їм ізраїльські солдати вразили 140 військових цілей на території сектора Гази.

За словами керівництва МОЗ Палестини, в результаті ізраїльських авіаударів загинули 20 палестинців, з них 9 – діти.

Новий конфлікт спалахнув після того, як палестинці почали протестувати проти обмежень Ізраїлю через доступ до частини Старого міста під час священного для мусульман місяця Рамадан.

Окрім того, відомоо, що Ізраїль наказав 8 палестинським сім'ям покинути свої домівки, щоб звільнити місце для ізраїльських поселенців. Люди вийшли на протести, однак почалися сутички. Понад 300 палестинських демонстрантів були поранені протягом вихідних.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?