У Путіна виступили з категоричною заявою про повернення Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виступили з категоричною заявою про повернення Криму

У Путіна виступили з категоричною заявою про повернення Криму
Джерело:  online.ua

Росія ніколи не поверне український Крим навіть під загрозою того, що санкції через його окупацію будуть тривати вічно. У МЗС РФ категорично заявили, що команда російського президента Володимира Путіна ніколи не буде каятися перед Заходом і просити відмовитися від санкційного тиску.

Джерело: ТАСС

Заступник голови МЗС РФ Олександр Панкін 7 червня на парламентських слуханнях в Держдумі закликав російських депутатів реально оцінювати ситуацію і готуватися до нових санкцій, які вже "визначені".

"Режим санкцій був завжди. І він залишиться назавжди, давайте бути реалістами. Санкції вже втілені в багатьох законодавчих нормативних актах, американських та інших держав, і відкрутити назад буде неможливо. Зрозуміло, що ми Крим ніколи не віддамо. Якщо Крим "в Росії" , то санкції точно будуть завжди з нами. Це жорстка думка, але треба бути реалістами ", - заявив Панкін.

Росія вважає незаконними санкції за окупацію Криму

Представник російського МЗС назвав західні санкції проти РФ, введені в 2014 році після незаконної окупації українського Криму, "нелегітимними". Але Панкін підкреслив, що офіційна Москва не збирається ні перед ким принижуватися і благати про скасування санкційного тиску.

"Знімати санкції будуть ті, хто їх вводив. Просити про це ми не будемо, але доводити через зацікавлені кола - ділові, громадські та інші - думку про те, що ці санкції збиткові - може, в меншій мірі, ніж для нас, - для тих, хто їх вводив, і що краще б їх не було, це ми будемо робити ", - додав російський дипломат.

Росія готується до нових санкцій

За словами Панкіна, найближчим часом Росію можуть відключити від міжнародних платіжних систем.

"Звичайно, нам треба готуватися до додаткових обмежувальних заходів, які ми в побуті називаємо санкціями. Зрозуміло, що підготуватися до всього можна, але вже в економічно-фінансовому блоці розгорнута серйозна робота, пов'язана з переведенням розрахунків в національні валюти, впровадженням платіжних систем", - попередив Панкін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?