У Путіна побоюються відключення Росії від системи SWIFT
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна побоюються відключення Росії від системи SWIFT

У Путіна побоюються відключення Росії від системи SWIFT
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна побоюється, що Росію можуть відключити від SWIFT в рамках нових санкцій. У РФ активно готуються до такого розвитку подій і створюють свій аналог міжбанківської системи обміну інформацією про платежі.

Джерело: РБК

Директор департаменту економічного співробітництва МЗС Росії Дмитро Бірічевський припускає, що відключення Росії від SWIFT може стати наступним санкційним ударом, на якому наполягають США. При цьому він раптово згадав про міжнародне право, яке вже багато років ігнорує Путін і його режим, відповідно до якого санкції може вводити тільки легітимний орган - Рада Безпеки ООН.

"Ті заходи, які приймає якась країна або група країн, не можна назвати санкціями: санкції можуть прийматися за рішенням уповноваженої на це структури, а то, що застосовують наші західні партнери, це, скоріше, бар'єри з метою захисту власних виробників та захисту власних інтересів на світовій арені. Є побоювання, що система SWIFT може бути залучена в цю санкційну спіраль ", - озвучив побоювання Бірічевський.

За його словами, зараз говорити про відключення Росії від SWIFT ще рано, але готуватися потрібно. Представник МЗС запевнив, що Росія працює над альтернативною SWIFT системою вже досить тривалий час, так як це стало об'єктивною необхідністю.

Відключення Росії від SWIFT

SWIFT - це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів, яка об'єднує 11 тисяч фінансових інститутів з 200 країн світу. SWIFT дає можливість миттєво здійснювати банківські перекази між фіноператорами різних країн.

За відключення Росії від SWIFT виступають США і Європарламент, де вже прийняли відповідну резолюцію. У документі прописано, що якщо Росія вирішить напасти на Україну, то буде невідкладно відключена від SWIFT. У цьому ж документі європарламентарі закликають зупинити добудову газопроводу "Північний потік-2", відмовитися від імпорту нафти і газу з Росії, а також заморозити європейські активи і анулювати візи олігархів, близьких до російської влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?