Європарламент допустив виключення Росії з системи SWIFT
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент допустив виключення Росії з системи SWIFT

Європарламент допустив виключення Росії з системи SWIFT
Джерело:  online.ua

Росія може втратити доступ до системи SWIFT на тлі агресивної політики Кремля відносно України. Таке рішення обговорюють на рівні Європарламенту.

Джерело: ТСН

За словами депутата ЄС від Литви Андрюса Кубілюса, обговорення реакції на дії Кремля заплановано на сесію відомства від 26 до 29 квітня. Парламентарі передбачають також ухвалити спеціальну резолюцію з приводу останніх подій навколо України.

“Зараз піднімається питання про те, що найближчим часом в Європарламенті під час чергової сесії може бути дискусія. З прийняттям спеціальної резолюції, де ми б висловилися як політики, як члени ЄП щодо тих інструментів, які ЄС і весь Захід міг би використовувати, щоб попередити Кремль і не дозволити йому піти на військові агресивні кроки. Тут вже ставиться питання і лідерами ЕП. В тому числі і лідером нашої партійної групи Європейської народної партії Манфредом Вебером (він представляє Християнських демократів Німеччини), яка є найбільшою в ЄП”, - пояснив литовський політик.

Кубілюс наголосив, що Вебер відкрито виступив за новий рівень санкцій у разі будь-якого прояву агресивності російської сторони. Йдеться про відключення фінансової системи режиму від SWIFT.

“Деякі серйозні експерти називають це фінансовий "атомною бомбою" стосовно економіки Росії. Я не знаю, як ця дискусія буде розвиватися в ЕП, але те, що стурбованість загальна і немає великої різниці між, скажімо, лівими або правими в ЕП, це точно”, - резюмував євродепутат.

Загострення між Україною та Росією

Окупаційний режим на Донеччині та Луганщині відкрито нехтує домовленостями про режим припинення вогню. Регулярні обстріли українських позицій завдають втрат особовому складу Збройних сил.

Водночас у березні російське військове керівництво почало переміщення надзвичайних за масштабом корпусів ЗС РФ до регіонів, які знаходяться біля українського кордону.

Це не залишили без уваги ані у Києві, ані в Євросоюзі, ані у Вашингтоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?