В ЄС дискутують про нові санкції проти РФ через ескалацію
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС дискутують про нові санкції проти РФ через ескалацію

В ЄС дискутують про нові санкції проти РФ через ескалацію
Джерело:  online.ua

Польський уряд звернувся із закликом до центрального керівництва Євросоюзу з приводу введення нових антиросійських санкцій через ескалацію Кремля у війні проти України.

Джерело: брюссельський репортер Рікард Йозвяк

За його даними, приводом для ініціативи офіційної Варшави стало стягування російських військ до кордонів України, яке стало наймасивнішим з 2014-2015 років. Позицію Польщі поділяють також 7 інших держав співдружності.

“Польща наполягає на введенні нових санкцій ЄС щодо Росії за підрив територіальної цілісності України. Поки цю країну підтримують ще сім країн-членів ЄС”, - наголосив він у Twitter.

Водночас із претензіями до російського режиму Володимира Путіна виступили в уряді Німеччини. Федеральна міністерка оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер прямо звинуватила Кремль у вкрай небезпечному загостренні.

“Ми зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт не розростався далі. У мене склалося враження, що російська сторона робить усе, щоб спровокувати реакцію. Ми з Україною не хочемо вплутуватися в цю гру… Поки що Україна відреагувала дуже обережно, і НАТО зробить те саме”, - заявила вона.

Загострення між Україною та Росією

Російське військове керівництво у березні почало перекидувати безліч армійської техніки, зброї та тисячі військовослужбовців до регіонів, які торкаються українського кордону. Також надзвичайну мілітаризацію зареєстрували в окупованому Криму.

Кремль пояснює свою військову активність плановими навчаннями, однак навід західні медіа звернули увагу — такої концентрації сили на межах між РФ та Україною не було з часів 2014-2015 років, коли тривала гаряча фаза протистояння на Донеччині й Луганщині.

Водночас вже багато тижнів бойовики окупаційного режиму на сході України відверто не дотримуються режиму припинення вогню. Вони обстрілюють українські позиції, а штаб Операції Об’єднаних сил майже регулярно оприлюднює зведення про втрати серед підрозділів Збройних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?