У Росії вирішили повністю відмовитися від долара
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії вирішили повністю відмовитися від долара

У Росії вирішили повністю відмовитися від долара
Джерело:  online.ua

У Росії повністю відмовляються від долара, що раніше підтримав глава Кремля Володимир Путін в рамках заходів у відповідь на санкції США. На першому етапі долар вирішили вивести з Фонду національного добробуту.

Джерело: РБК

Міністр фінансів Росії Антон Силуанов повідомив, що доларові активи в ФНД обнулять протягом місяця - на даний момент вони становлять майже 40 млрд, що становить 35% Фонду. Він уточнив, що долари в ФНБ замінять іншими активами.

"Ми, як і ЦБ, прийняли рішення про скорочення вкладень коштів ФНБ в доларові активи. Якщо сьогодні у нас по структурі близько 35% вкладень ФНБ в долари, 35% - в євро, то ми прийняли рішення про те, щоб вийти з доларових активів повністю, замінивши вкладення в долари збільшенням євро, збільшенням в золото. Долари складуть 0%, євро - 40%, юань - 30%, золото - 20%, фунти і ієни - по 5% ", - заявив Силуанов.

Віце-прем'єр Андрій Бєлоусов уточнив, що відмова від доларових активів ФНД - це "осмислене рішення, пов'язане з загрозою санкцій з боку США". Він тут же запевнив росіян, що відмова від долара ніяк не відіб'ється на курсі рубля.

Голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна вважає, що політика дедоларизації Росії вбереже економіку країни від американських санкцій.

Росія вже запропонувала Китаю відмовитися від долара США

Нещодавно глава російського МЗС Сергій Лавров запропонував і Китаю відмовитися від долара США, щоб збити Америку з лідерства в глобальній економіці і міжнародній політиці. Глава МЗС РФ закликав китайську сторону помститися США за те, що Вашингтон намагається обмежити можливості технологічного розвитку Російської Федерації і Китайської Народної Республіки списку санкцій тиском.

"Нам потрібно знижувати санкційні ризики шляхом зміцнення своєї технологічної самостійності, шляхом переходу до розрахунків у національних валютах і в світових валютах, альтернативних доларові. Потрібно відходити від використання контрольованих Заходом міжнародних платіжних систем. Карати на сучасній міжнародній арені кого б то не було взагалі неправильно, а намагатися підходити з таким аршином до Росії і КНР - це просто нерозумно ", - заявляв Лавров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?