Місія ООН розкритикувала закриття каналів Медведчука в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Місія ООН розкритикувала закриття каналів Медведчука в Україні

Місія ООН розкритикувала закриття каналів Медведчука в Україні
Джерело:  online.ua

В ООН розкритикували команду українського лідера Володимира Зеленського за блокування телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne з так званого пулу Віктора Медведчука. У звіті Управління Верховного комісара організації зазначено, що це рішення РНБО суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини.

Джерело: звіт місії ООН за 1 лютого - 30 квітень 2021 року

У документі закриті канали називають такими, які "сприймалися як проросійські". У місії вважають, що рішення про їх закриття недостатньо обґрунтовано.

"Це рішення суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини, оскільки йому не вистачає обґрунтування необхідності і пропорційності, і воно не було прийнято незалежним органом", - оцінили в місії ООН рішення української влади закрити канали Медведчука.

Звіт місії ООН (фото - скріншот)

Головне про санкції проти Медведчука і блокування телеканалів

  • 2 лютого 2021 року український глава Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти народного депутата ОТЗЖ Тараса Козака і восьми належних йому медіа-компаній. В результаті, мовлення каналів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne" було припинено в Україні.

  • 19 лютого РНБО ввів санкції і проти самого Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладені на все майно і активи, які знаходяться в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.

  • Медведчук назвав санкціями "незаконними". Він намагається оскаржити їх у Верховному суді.

  • 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала підозру Віктору Медведчуку - його підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

  • За вчинення кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ( "Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни») йому загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

  • 13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?