Медведчук особисто прокоментував підозру в держзраді і обшуки
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук особисто прокоментував підозру в держзраді і обшуки

Медведчук особисто прокоментував підозру в держзраді і обшуки
Джерело:  online.ua

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук після обшуків у себе вдома виступив із заявою, в якій запевнив, що знаходиться в Україні і "не збирається ховатися" від правосуддя у справі про держзраду. Повідомлення про підозру Медведчук називає "політичною розправою за принципову позицію".

Джерело: заява  Медведчука

Медведчук вважає, що правоохоронці порушують українське законодавство, а під час обшуків у нього нічого незаконного не знайшли. Але він не прокоментував факти відкритої щодо нього справи про державну зраду, які вже представили в СБУ і Офісі генпрокурора України. Йдеться про змову з чиновниками уряду Росії для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря - в морській економічній зоні України, тимчасово окупованій РФ, а також про передачу Росії інформацію про прихований підрозділ ЗСУ.

"Все, що відбувається зі мною, є політичною розправою за мою принципову політичну позицію. Заявляю, що я перебуваю в Україні і не збираюся ховатися від правосуддя. Я і далі буду брати участь в законних слідчих діях і домагатися справедливості як для себе, так і для всіх українських виборців, які довірили мені високе звання народного депутата України ", - заявив Медведчук.

Підозра Медведчуку - що відомо

11 травня генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Прокуратура має намір вимагати для Медведчука запобіжний захід у вигляді арешту. Він, за даними СБУ, знаходиться в Україні, Козак - в РФ.

Перед цим СБУ провела обшуки в будинку Медведчука і в декількох приміщеннях, пов'язаних з ним. За версією слідства, Медведчук і Козак в 2015 році вступили в попередню змову з російськими чиновниками  для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря, що належать Україні. Глава СБУ Іван Баканов каже, що Медведчук міг отримати право приблизно на 2% ресурсів, які можна добути в Чорноморському шельфі, а це - мільярди гривень.

Також по даним СБУ, Медведчук направляв Козаку, який на той момент перебував у РФ, секретні дані про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ. Крім того до даного кримінального провадження відноситься факт створення організації, яка повинна була вербувати українців в інтересах РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?