Медведчук та Козак за безцінь придбали нафтовий бізнес в РФ — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Медведчук та Козак за безцінь придбали нафтовий бізнес в РФ — ЗМІ

Медведчук та Козак за безцінь придбали нафтовий бізнес в РФ — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися, що родини проросійських політиків Віктора Медведчука та Тараса Козака зразу ж після завершення Революції гідності, у перші дні анексії Криму, за безцінь отримали контроль над частиною крупного нафтового бізнесу у Росії, який згодом приносив їм щороку десятки мільйонів доларів. Це підтверджує розслідування програми "Схеми" та міжнародного Проєкту розслідування корупції та організованої злочинності "Російські гроші, українська політика", інформує ONLINE.UA.

Журналісти уважно проаналізували офіційні документи кіпрських компаній - останні підтверджують той факт, що 27 лютого 2014 року – у день захоплення парламенту Криму так званими "зеленими чоловічками" – родини Медведчука і Козака стали співвласниками "Новошахтинського заводу нафтопродуктів" у Ростовській області, отримавши 42% підприємства за 40 тисяч доларів.

Окрім того, вказано, що родина отримала під контроль 60% фірми "НЗНП Трейд", яка на той момент вже мала ліцензію на розробку Гавриківського нафтового родовища у Росії за 1 тисячу доларів. Варто звернути увагу на те, що запаси цього великого родовища оцінюються у майже 137 мільйонів тонн нафти. За словами журналістів, й "Новошахтинський завод нафтопродуктів", і "НЗНП Трейд" до того, як перейшли під контроль родинам Медведчука і Козака, належали російському мільярдерові Сергію Кислову.

"Завод, який дає мільйонні дивіденди, в який Кислов інвестував мільйони доларів, було продано компаніям Лавренюк та Марченко за суму близько 40 тисяч доларів, це майже задарма", – прокоментувала розслідування аналітик ГО "Центр протидії корупції" Антоніна Волкотруб, яка також проаналізувала наявні документи.

Віктор Медведчук та Тарас Козак не захотіли прокоментувати це розслідування та відповісти на запитання журналістів.

Згідно з останніми даними, "Новошахтинський нафтопереробний завод" починаючи з 2014 року і донині забезпечив родинам дивіденди у розмірі понад 100 мільйонів доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  опубліковані ексклюзивні кадри обшуку закарпатського маєтку Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?