РНБО розкрила нові подробиці про бізнес на крові Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО розкрила нові подробиці про бізнес на крові Медведчука

РНБО розкрила нові подробиці про бізнес на крові Медведчука
Джерело:  online.ua

Секретар Рада національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що дизельним пальним, що виробляє завод, яким володіє дружина нардепа від ОПЗЖ Оксана Марченко, заправляють російські танки на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Радіо НВ.

Як стверджує секретар РНБО, Оксана Марченко та її чоловік кум Путіна Віктор Медведчук володіють нафтопереробним заводом, який знаходиться за 14 кілометрів від українсько-російського кордону, захопленого наразі агресором - РФ. Журналістка поцікавилася у Олексія Данілова, чому після санкцій за фінансування тероризму не слідують підозри. Чиновник відповів, що в цьому питанні РНБО виконала свою місію.

"За нашою інформацією, дизельним паливом, яке виробляє цей завод, зараз заправляються танки Російської Федерації, які знаходяться на окупованій території Донецької та Луганської областей. Що ми маємо робити? Ми свою справу зробили (запровадили санкції – ред.). Звичайно, мені дуже хотілося, щоби це було швидко, але, на превеликий жаль, ми 30 років живемо в країні, в якій дуже багато розповідають, дуже багато щось обіцяють постійно, особливо політики, коли виходять на наступний політичний сезон", - заявив Олексій Данілов.

Як уже згадувалося раніше, 2 лютого українскьий лідер Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, головна причина - фінансування тероризму. За словами Медведчука, санкції не заважають йому користуватися його майном, а їжу він купує за готівку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, опубліковані ексклюзивні кадри обшуку закарпатського маєтку Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?