РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини

РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини
Джерело:  online.ua

Проросійський олігарх Віктор Медведчук разом із дружиною Оксаною Марченко потрапив під новий санкційний удар Ради національної безпеки України. Невідкладне засідання відомства, яка скликав нещодавно президент Володимир Зеленський, провелу у другій половині дня у п'ятницю, 19 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступи учасників засідання.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, який вийтспив із коротким брифінгом, санкційний список у цілому складається не тільки з імен Медведчука та Марченко. Там присутні 8 осіб та найменування 19 компаній. Зокрема, йдеться про компанії, які обслуговували літаки.

Причиною такого рішення Данілов назвав свідчення, що вказують на фінансування тероризму з боку так званого кума Володимира Путіна та його найближчого оточення.

"Санкції вводиться на все майно, яке є в підпорядкуванні у Медведчука", - резюмував секретар.

Передбачається, що вже незабаром рішення ради затвердить президент Володимир Зеленський. У санкційному списку є громадяни Російської Федерації. Повністю він складається таким чином:

  • Вацьковський Костянтин Борисович (росіянин);

  • Домченко Віталій Валерійович (росіянин);

  • Лавренюк Наталія Миколаївна;

  • Лісогор Сергій Вікторович (росіянин),

  • Марченко Оксана Михайлівна;

  • Маслюк Олександр Миколайович (росіянин),

  • Медведчук ВІктор Володимирович;

  • Попов Михайо Юрійович (росіянин).

Нагадаємо, засідання РНБО анонсували заздалегідь. Деякі політики навіть встигли використати це оголошення на свою користь. Наприклад, Петро Порошенко оголосив, що нібито Офіс президента хоче накласти санкції на телеканал "Прямий". Він з цього приводу оформив його придбання на власне ім'я, хоча цей медіаактив ще раніше асоціювали саме з ним.

Оголошення Порошенка жодним чином не підтвердилися. Журналісти ще напередодні засідання звертали увагу на відсутність ознак, що готувалася якесь рішення стосовно "Прямого". Утім, це не завадило його оточенню влаштувати публічну де-факто піар-ацію.

Санкції проти Медведчука послідували невдовзі після блокування трьох телеканалів, якими номінально володів нардеп Тарас Козак - прибічник "кума Путіна". Тоді заблокованими виявилися "112 Україна", ZIK, NewsOne.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуацію з телеканалами нещодавно вперше прокоментував  президент Росії Володимир Путін. Він обурився тим, що канали Медведчука "прихлопнули одним розчерком пера" і звинуватив Зеленського в прояві подвійних стандартів в розумінні свободи слова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?