Зеленський заблокував канали Медведчука: 112 Україна, NewsOne та ZIK
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заблокував канали Медведчука: 112 Україна, NewsOne та ZIK

Зеленський заблокував канали Медведчука: 112 Україна, NewsOne та ZIK
Джерело:  online.ua

2 лютого офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", — йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, на 5 років ввели санкції проти каналів "112-Україна", NewsOne, ZIK – "Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ", "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "112-ТВ", "НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Нові комунікації".

Санкції проти телеканалів передбачають:

1) блокування активів;

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

4) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;

5) заборона користування радіочастотним ресурсом України;

6) припинення надання послуг з ретрансляції/розповсюдження телепрограм/надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;

та інші.

Рішення ввести санкції вже прокоментував секретар РНБО Олексій Данілова.

"Відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні", — розповів він.

Варто звернути увагу на те, що санкції також ввели проти депутата Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака терміном на 5 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 28 січня Зеленський своїм новим указом увів у дію рішення РНБО, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?