Зеленський ввів санкції проти китайських інвесторів Мотор Січі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів санкції проти китайських інвесторів Мотор Січі

Зеленський ввів санкції проти китайських інвесторів Мотор Січі
Джерело:  online.ua

28 січня український лідер Володимир Зеленський своїм новим указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січ". Варто звернути увагу на те, що контроль за виконанням рішення РНБО глава держави поклав на секретаря Ради Олексія Данілова. Окрім того, зазначається, що указ набуває чинності із дня його опублікування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Увести в дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року "Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, уведеного в дію указом президента України від 14 грудня 2020 року № 564-27т" (додається, таємно, без абзаців 14, 15, 16 – нетаємно)", – йдеться в документі.

В додатку 1 до рішення РНБО наголошується, що обмеження запроваджуються проти громадянина КНР Ван Цзіна (ключового акціонера компанії Skyrizon, яка є акціонером українського підприємства "Мотор Січ").

Санкції вводяться на 3 роки. Вид обмеження:

  • блокування активів –тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним їй майном;

  • обмеження торговельних операцій;

  • обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

  • запобігання виведенню капіталів за межі України;

  • повна заборона вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції;

  • відмова в наданні та скасування віз;

  • заборона здійснення концентрацій суб'єктів господарювання.

В додатку 2 зазначається, що санкції запроваджуються також проти китайських компаній-інвесторів "Мотор Січ": Skyrizon Aircraft Holdings Limited, Hon Kong Skyrizon Holdings Limited, Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd та Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd (терміном на 3 роки). Головні обмеження такі: запобігання виведенню капіталів за межі України, заборона збільшення статутного капіталу компаній, учасником яких є нерезидент або іноземна держава, анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів чи угод.

Варто звернути увагу на те, що додаток 3 засекречений.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  китайські інвестори Мотор Січ почали міжнародний арбітраж проти України  на суму 3,5 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?