Медведчук вирішив відкрити "велику таємницю" щодо санкцій проти нього
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук вирішив відкрити "велику таємницю" щодо санкцій проти нього

Медведчук вирішив відкрити "велику таємницю" щодо санкцій проти нього
Джерело:  online.ua

Кум очільника Кремля Володимира Путіна та депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук вирішив відкрити "велику таємницю" щодо санкцій проти нього. За словами проросійського політика, обмеження, які запровадив глава держави Володимир Зеленський з ініціативи Ради національної безпеки і оборони взагалі не заважають йому користуватися майном, а їжу він купує за готівку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  BBC.

"Я поки що намагаюся зрозуміти, в чому суть санкцій і як їх можуть реалізувати. Мені складно це зрозуміти, хоча я доктор юридичних наук. Наприклад, як бути з санкцією, де йдеться про те, що мені заборонено розпоряджатися і використовувати мої активи, тобто нерухомістю і коштами на рахунках? Зрозуміло, що мені подзвонили і сказали, що заблоковано мій рахунок в українському банку. Так само і моїй дружині. Зрозуміло, що я не можу розпоряджатися майном, тобто будинок, який є в моїй власності, я продати не можу. Автомобілі, які перебувають у моїй власності, - вони всі задекларовані - я продати не можу. Це я розумію. Але як щодо того, що заборонено використовувати? Я не можу жити в своєму будинку? Я не можу їздити в машині, яка належить мені на праві особистої власності? Це маячня в плані конституційних прав і обов'язків (...)", - поскаржився Віктор Медведчук.

За словами кума Володимира Путіна, він веде відкритий спосіб життя, і, звичайно, продукти та все інше купуєт за готівку.

"Але хочу вам відкрити велику таємницю: якщо комусь захочеться перевірити, як я користувався своєю кредиткою, то побачить, що протягом кількох останніх років у мене немає жодного платежу. Я просто не платив кредиткою, у мене немає в цьому необхідності", - стверджує проросійський політик.

На переконання Віктора Медведчука, конфіскувати майно в нього може лише суд із притягненням до відповідальності – і він готовий йти до Верховного Суду, "але це місяці і роки часу". Депутат також додав, що виїзд за межі України йому заборонити не можуть, а приналежність йому 5 літаків, що потрапили під санкції, заперечив.

"Жодного мого (літака) немає. Є один, яким я користувався, на який є договір оренди, я його декларую і оплачував і в 2019, і в 2020 році. Я плачу гроші за свої перельоти… Щодо інших літаків я не знаю, але щодо літака, яким я користувався, з боку СБУ та РНБО стався повний "беспредел". Вони просто заблокували роботу компанії, яка є його власником. Ніякого відношення до мене і моєї сім'ї вона ніколи не мала і не має", - стверджує кум Путіна.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Аваков прокоментував плівки Медведчука-Суркова й анонсував нові викриття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?