Байден назвав головну проблему Путіна і попередив про нову війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден назвав головну проблему Путіна і попередив про нову війну

Байден назвав головну проблему Путіна і попередив про нову війну
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден заявив, що глава Кремля Володимир Путін перебуває в дуже важкій ситуації, через яку стає вкрай небезпечним. Він також попередив про ризики початку нової справжньої війни, які ростуть в геометричній прогресії.

Джерело: пресслужба Білого дому

Виступаючи перед співробітниками апарату директора Національної розвідки США, Байден згадав свій недавній саміт з Путіним в Женеві, на якому зрозумів, що російський президент знає про високі можливості американської розвідки і це його серйозно турбує. Він підкреслив, що розвідка вже має дані про втручання Росії у вибори в Конгрес США, які відбувся в 2022 році. Глава Білого дому заявив, що вважає ці незаконні дії Москви порушенням суверенітету США і дав зрозуміти, що на них піде жорстку відповідь.

Що стосується самого Путіна, то Байден пояснив, чому він небезпечний.

"У нього справжня проблема - він очолює економіку, у якій є ядерна зброя, нафтові свердловини і нічого більше. Нічого більше. Їх економіка - це що? Восьма найбільша в світі?" - заявив Байден.

На думку американського лідера, Путін чітко знає і усвідомлює, що у нього є велика проблема, але це, підкреслив Байден, і робить його ще більш небезпечним.

Байден попередив про ризики нової війни

Під час виступу Байден також підняв тему кібератак з боку Росії і Китаю, які останнім часом стали дуже масштабними і небезпечними. Він зазначив, що ці кіберзагрози можуть завдати великої шкоди всьому світу і порушити його роботу.

"Я думаю, що більш імовірно, якщо ми прийдемо до справжньої війни зі стріляниною з великою державою, то це буде в результаті кібератаки з серйозними наслідками", - сказав Байден.

Президент США вважає, що світ протягом найближчих десяти років зміниться сильніше, ніж за попередні півстоліття.

"Світ змінюється так швидко з технологічної точки зору, з точки зору спілок та взаємодії між людьми, що за наступні 10 років все зміниться в усіх аспектах більше, ніж за попередні 50 років. Це не перебільшення, а факт. Якби я 15 років тому почав говорити вам про гіперзвук, ви б прийняли мене за божевільного ", - додав він.

Кібератаки Росії на США

Нещодавно керівництво корпорації Microsoft оголосила, що масштабну кібератаку на американські та іноземні урядові установи, а також аналітичні центри організували російські хакери, які також пов'язані з атакою на IT-компанію SolarWinds.

Згідно з останніми даними, кіберзлочинці отримали доступ до облікового запису Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в службі маркетингу електронної пошти Constant Contact.

Компанія Volexity, яка займається питаннями кібербезпеки, звертає увагу на те, що російські хакери, "ймовірно, домоглися деякого успіху в зламі цілей".

У 2020 році хакери, які пов'язують з Кремлем, атакували цілий ряд державних установ США, серед яких Мінфін, Міненерго, Міністерство внутрішньої безпеки, Пентагон і кілька інших структур.

У Білому домі анонсували, що недавні хакерські атаки, в тому числі на найбільшу м'ясопереробну компанію світу JBS і американську компанію Colonial Pipeline, яка забезпечує паливом 45% населення східного узбережжя Сполучених Штатів, не залишаться без відповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?