У Сенаті жорстко розкритикували Байдена за повну поразку перед Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті жорстко розкритикували Байдена за повну поразку перед Путіним

У Сенаті жорстко розкритикували Байдена за повну поразку перед Путіним
Джерело:  online.ua

Відмова президента США Джо Байдена від блокування "Північного потоку-2" - це повна капітуляція американського лідера перед главою Кремля Володимиром Путіним. Сенатор Тед Круз обурений тим, що глава Білого дому зробив такий "подарунок" Путіну, який обернеться катастрофою не тільки для Штатів, а й для їхніх союзників.

Джерело: офіційний сайт сенатора Теда Круза

Круз вважає, що якщо деталі угоди Німеччини та США по "Північному потоку-2", які стали відомі ЗМІ, правдиві, то вона стане геополітичної перемогою для Путіна на покоління вперед.

"Це буде геополітична перемога для Путіна на кілька поколінь і катастрофа для Сполучених Штатів та наших союзників. Президент Байден кинув виклик законам США і повністю капітулював перед Путіним. Через десятиліття російські диктатори всі ще будуть пожинати мільярди від подарунка Байдена, а Європа як і раніше буде піддаватися енергетичному шантажу з боку Росії ", - критикує Круз Байдена.

Угода Байдена і Меркель по Північному потоку-2

За неофіційною інформацією, деталі угоди США і Німеччини по ПП-2 будуть озвучені 21 липня. За її умовами, зокрема, Штати зобов'яжуться не відновлювати і не вводити нові санкції проти газопроводу, а також гарантують збільшення інвестицій, спрямованих на підтримку енергоефективності та енергобезпеки України.

Джерела в Берліні уточнюють, що угода між США і Німеччиною складається з чотирьох пунктів:

  1. Німеччина і США інвестують $50 млн в українську інфраструктуру "зелених" технологій, включаючи поновлювані джерела енергії і суміжні галузі.

  2. Німеччина підтримає переговори в сфері енергетики в рамках Центральноєвропейського дипломатичного форуму "Ініціатива трьох морів".

  3. Німеччина призначить спеціального посланника з фінансуванням у розмірі $ 70 млн для підтримки енергетичних проєктів Німеччини і України.

  4. Німеччина буде сприяти продовженню договору між Україною і Росією про транзит газу до 2034 року.

У Сенаті США вважають, що угода "повно обіцянок і запевнень", але мало що пропонує в плані значущих заходів щодо усунення основних загроз нацбезпеки союзникам і інтересам США після запуску ПП-2.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?