Держдеп поставив невідкладне завдання Зеленському перед зустріччю з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп поставив невідкладне завдання Зеленському перед зустріччю з Байденом

Держдеп поставив невідкладне завдання Зеленському перед зустріччю з Байденом
Джерело:  online.ua

У Держдепі США поставили невідкладне завдання команді українського лідера Володимира Зеленського перед його зустріччю з главою Білого дому Джо Байденом. Від офіційного Києва чекають негайного врегулювання ситуації з корпоративним управлінням державної енергетичної компанії "Нафтогаз".

Джерело: РБК-Україна

Радник Держдепартаменту США Дерек Шолле пояснив, що Байден не ставив ніяких "домашніх завдань" Зеленському як умову для зустрічі. Але дав зрозуміти, що Вашингтон стурбований ситуацією з "Нафтогазом".

"Ситуація з" Нафтогазом "- це те, що очевидно викликає велике занепокоєння в США. Ми робимо що можемо, щоб допомогти в цьому, пояснити нашу стурбованість і надати наші найкращі конструктивні поради для руху вперед", - пояснив Шолле.

Він впевнений, що історія з "Нафтогазом" ще не закінчилася. Радник Держдепу США висловив надію, що команда українського лідера Володимира Зеленського виконає певну роботу та переконає Вашингтон, що корпоративне управління компанією здійснюється належним чином.

"Що стосується "Нафтогазу", то треба знайти шлях, як рухатися далі в плані Наглядової ради, яка буде розглядатися як законна і надаюча об'єктивний контроль - це також буде для нас пріоритетом. Чим раніше, тим краще. Це ті речі, які завжди краще виправити раніше, ніж пізніше, тому я не хочу встановлювати якісь терміни ", - підкреслив Шолле.

Зустріч Зеленського і Байдена

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Але раптово передумав через скандал зі звільненням керівництва державної енергетичної компанії "Нафтогаз". Вашингтон розцінив цей крок української влади як "відмова від боротьби з корупцією".

7 червня Байден все ж зателефонував Зеленському та запросив його в Білий дім цього літа. Зеленський подякував Байдена за запрошення і заявив, що очікує зустрічі в липні, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці двох держав.

У МЗС України уточнили, що в центрі уваги цієї зустрічі буде питання безпеки, тобто Нормандський формат, Донбас, Крим, питання американських інвестицій в Україну, розвиток торгівлі і реформи. Але остаточно дата зустрічі Зеленського і Байдена дійсно ще не затверджена - Київ чекає підтвердження від Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?