Байден ухвалив важливе рішення щодо допомоги українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден ухвалив важливе рішення щодо допомоги українцям

Байден ухвалив важливе рішення щодо допомоги українцям
Джерело:  online.ua

28 серпня офіційно стало відомо, що американський лідер Джо Байден підписав доручення виділити до 60 млн доларів на товари та послуги Міноборони США, що призначаються для безпекової допомоги Україні.

Джерело: відповідний  документ, який оприлюднив Білий дім

Байден наказав виділити до 60 млн доларів на допомогу для України

"Доручаю держсекретареві, згідно з ч. 506(a)(1) Акту про зовнішню допомогу від 1961 року cкоординувати виділення до 60 млн на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також військове навчання й підготовку, для надання допомоги Україні", - йдеться в заяві Джо Байдена.

За попередніми даними, мовиться про частину допомоги у рамках погодженого пакету обсягом 150 млн доларів, другої частини безпекової допомоги для України, який затвердили два місяці тому.

Як уже згадувалося раніше, у липні Палата представників схвалила проєкт про фінансування Держдепу у 2022 році, що передбачає збільшення оборонної допомоги Україні.

Окрім того, нещодавно офіційно стало відомо, що 31 серпня запланований візит до США українського лідера Володимира Зеленського та його перша зустріч з очільником Білого дому Джо Байденом з часу його вступу на посаду президента.

27 серпня офіційний Вашингтон нарешті підтвердив, що загострення ситуації в Афганістані не змінило цих планів. Що важливо розуміти, візит Зеленського припадає на день, коли США мають остаточно залишити країну.

Що потрібно знати про заплановані перемовини Зеленського та Байдена

Влада США раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Утім, такі плани були нібито змінені.

У Києві своєю чергою сподівалися, що переговори Білого дому з Банковою відбудуться на найвищому рівні ще до Дня Незалежності та відповідно до саміту Кримської платформи.

В цілому до Сполучених Штатів спрямує не тільки безпосередньо президент. Його супроводжуватиме повноцінна делегація з топ-посадовців України.

Передбачається, що під час зустрічі з Байденом Зеленський підніме тему російсько-німецького проєкту “Північний потік-2”, який несе загрозу нацбезпеці України. На Банковій переконані, що Байден, як і офіційний Київ, вважає газогін виключно політичним проєктом, а не енергетичним або економічним, як його називають в Берліні та Москві.

Раніше у США провела візит підготовча делегація на чолі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?