У Зеленського уточнили причини другого перенесення зустрічі з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського уточнили причини другого перенесення зустрічі з Байденом

У Зеленського уточнили причини другого перенесення зустрічі з Байденом
Джерело:  online.ua

Особисту зустріч лідерів України Володимира Зеленського та Сполучених Штатів Джо Байдена знову перенесли на один день вперед, однак це пов’язано з останніми подіями в Афганістані - таку причину назвали в Офісі президента.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами речника адміністрації Сергія Никифорова, йдеться про закінчення терміну ультиматуму, який поставили таліби американському уряду з приводу евакуації іноземців через аеропорт у Кабулі.

“Перенесення зустрічі Зеленського та Байдена з 31 серпня на 1 вересня Офіс президента підтверджує. Це пов'язано з проханням США. 31 серпня минає ультиматум "Талібану" - або термін евакуації іноземних громадян з аеропорту Кабула - саме той час, який дав "Талібан". І американська сторона попросила перенести наш візит на один день у зв'язку з цим - і весь цей день присвятити цій важливій для американської сторони темі”, - наголосив він.

В ОП уточнили, що українська сторона повністю із розумінням ставиться до ухвалення відповідних рішень, які стосуються питань безпеки.

“Ми наших партнерів підтримуємо. Ми розуміємо, що питання безпеки завжди на першому місці. Тому ми відповіли згодою на прохання США про перенесення на один день… Щодо інших зустрічей Зеленського в США - деякі відбудуться за часом раніше спочатку запланованих, інші - пізніше. Програма повністю змінилася, але це не означає, що щось звідти випало”, - додав речник.

Передбачається, що Зеленський на чолі з українською делегацією вилетить буквально найближчим часом. Перші два дні у США політики проведуть безпосередньо у Вашингтоні, а пізніше вилетять до штату Каліфорнія.

Зеленський у США

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Утім, такі плани були нібито змінені.

У Києві своєю чергою сподівалися, що переговори Білого дому з Банковою відбудуться на найвищому рівні ще до Дня Незалежності та відповідно до саміту Кримської платформи.

Утім, зустріч призначили на самий кінець серпня, а пізніше вже двічі перенесли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?