Зеленський затвердив рішення РНБО про ВМС ЗСУ, ухвалене таємно
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський затвердив рішення РНБО про ВМС ЗСУ, ухвалене таємно

Зеленський затвердив рішення РНБО про ВМС ЗСУ, ухвалене таємно
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у середу, 8 вересня, затвердив та ввів у чинність рішення Ради національної безпеки та оборони, яке стосується активної розбудови Військово-морських сил ЗСУ.

Джерело: Офіс президента

За офіційними даними, це вказано у президентському указі №459. План передбачає розвиток флоту до 2031 року.

Безпосередньо рішення РНБО було винесено ще 20 серпня. та має назву “Щодо розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України до 2031 року”. Його положення - таємні, тож не мають бути оприлюднені пресслужбою.

Таємне рішення РНБО про МВС

Водночас із цим Зеленський доручив контроль за виконанням рішення на секретаря РНБО Олексія Данілова. У згаданий день серпня той підтвердив таємний розгляд питання розбудови морського сегмента ЗСУ.

“Ми маємо на сьогоднішній день чітке розуміння, як у нас до 2031 року буде будуватися все, що стосується нашого флоту. На придбання певних вкрай необхідних нашим ВМС технічних засобів ми просимо у Верховної Ради, просимо у Кабінету міністрів 960 млн грн. Це необхідно вже цього року зробити, щоб це питання закрити”, - тоді додав секретар РНБО.

Зеленський про розбудову військового флоту

Президент уточнив, що розвиток Військово-Морських сил України буде проходити в три етапи. Результати першого, за його словами, будуть вже в 2024 році, другого — в 2030 році, і третього — в 2035 році.

Зеленський анонсував, нова військово-морська база в першу чергу з’явиться в Бердянську — цей проєкт вже повністю підтримали Євросоюз, Велика Британія і США. Він також повідомив, що тему розвитку ВМС України буде обговорювати на зустрічі з главою Білого дому Джо Байденом 30 серпня у Вашингтоні.

Передбачається, що в Україні будуватимуть малі підводні човни, корвети і військові катери. Водночас певну частку обладнання українська сторона вже отримує від партнерів з НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?