Британія запобігла черговій провокації Росії над Чорним морем
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія запобігла черговій провокації Росії над Чорним морем

Британія запобігла черговій провокації Росії над Чорним морем
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала чергову провокацію над Чорним морем. Цього разу російський військовий літак наблизився до територіального повітряного простору Румунії. Військово-повітряні сили Великої Британії по тривозі підняли в небо винищувачі RAF Typhoon. Вони перехопили російський Су-24.

Джерело: ВПС Великої Британії

Повідомляється, що небезпечний інцидент над Чорним морем Росія створила напередодні ввечері. Відзначається, що російський винищувач традиційно не погодив план польоту і не виходив на зв'язок з авіадиспетчерською службою Румунії.

За даними британських ВПС, російський Су-24 приблизився до району польотної інформації Бухареста. Там уточнили, що літак створював загрозу безпеки для всіх, хто знаходився в повітряному просторі.

"Тайфуни британських ВПС по попередженню швидкого реагування, що базуються в Румунії за участю 121-го експедиційного авіакрила, перехопили російський винищувач, який летів в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Ми піднялися в повітря протягом декількох хвилин і стежили за ним, поки Су-24 не покинув зону польотної інформації ", - повідомили в ВПС Британії.

Останні провокації Росії

8 липня на натовської авіабазі Шяуляй стався серйозний інцидент під час пресконференції прем'єр-міністра Іспанії і президента Литви Педро Санчеса і Гітанаса Науседи. Через раптову появу російського військового літака по тривозі в повітря були підняті два винищувачі.

До цього винищувач РФ влаштовував провокацію в повітряному просторі Данії. Очільниця Міноборони Данії Тріне Брамса зазначила, що влада її країни сприймає випадок дуже серйозно.

"Це виглядає як свідома провокація і порушення повітряного простору Данії, і це абсолютно нова форма агресії. Такого не було вже багато років", - заявила вона.

А 23 червня Міноборони Росії заявило, що британський есмінець HMS Defender увійшов в "російські територіальні води" поблизу Криму, і що російський патрульний корабель нібито скоїв попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху. Влада Великої Британії спростувала брехню Москви і звернулася до глави Кремля Володимира Путіна. Офіційний Лондон попередив Путіна, що британцям ніхто "не заважатиме" плавати у водах біля українського Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?