Росія влаштувала небезпечну провокацію над військовою базою НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала небезпечну провокацію над військовою базою НАТО

Росія влаштувала небезпечну провокацію над військовою базою НАТО
Джерело:  online.ua

8 липня на натовській авіабазі Шяуляй стався серйозний інцидент під час прес-конференціі прем'єр-міністра Іспанії і президента Литви Педро Санчеса і Гітанаса Науседи. Через раптову появу російського військового літака по тривозі в повітря були підняті два винищувачі.

Джерело: повідомлення Неуседи в Facebook

Санчес і Науседа вели прес-конференцію на військовій базі НАТО в Литві, на якій служать 134 іспанських військових. Сигнал тривоги Alfa пролунав під час виступу литовського лідера. Як виявилося, військова база зафіксувала непізнаний російський літак без плану польоту, і на його перехоплення підняли два винищувачі Eurofighter Typhoon.

У Міноборони Литви уточнили, що російський літак, який влаштував провокацію, вилетів з Калінінградської області. Прес-секретар президента Литви запевнив, що загрози для Санчеса і Науседа в момент провокації не було.

У мережі з'явилося відео, на якому видно, що прес-конференція на авіабазі Шяуляй відбувалася перед носом військового літака. Захід був перерваний через три хвилини після початку, оскільки пілоти почали бігти до літака.

Після цього Санчес прокоментував інцидент, заявивши, що ця провокація є "реальним підтвердженням" важливості іспанськоїприсутності в Балтійському регіоні.

Військові літаки Росії постійно влаштовують повітряні провокації

Минулого місяця винищувач РФ влаштовував провокацію в повітряному просторі Данії. Глава Міноборони Данія Тріне Брамса зазначила, що влада її країни сприймає випадок дуже серйозно.

"Це виглядає як свідома провокація і порушення повітряного простору Данії, і це абсолютно нова форма агресії. Такого не було вже багато років", - заявила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?