Британія висунула жорсткий ультиматум Путіну щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія висунула жорсткий ультиматум Путіну щодо України

Британія висунула жорсткий ультиматум Путіну щодо України
Джерело:  online.ua

Пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс під час установчого форуму експертної мережі Кримської платформи в Києві звернула увагу очільника Кремля Володимира Путіна на те, що повернення до нормальних відносин із Росією неможливе, доки вона продовжує дестабілізувати Україну та захоплювати її територію.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Британія пояснила, коли можлива нормалізація відносин з РФ

"Україна продовжує платити високу ціну за свою сміливість, за те, що зважилася скористатися своїм суверенним правом повернутися обличчям до Заходу. Росія має поважати незалежність і територіальну цілісність України. Повернення до нормальних відносин неможливе, доки Росія продовжує дестабілізувати Україну і захоплювати її територію", - наголосила британська дипломатка.

За словами Сіммонс, офіційний Лондон робить все можливе, щоб посилювати рішучість міжнародної спільноти та докладати зусиль, щоби питання Криму постійно залишалося у фокусі.

"Наша позиція чітка: ми не визнаємо, не визнаватимемо незаконну анексію Криму Росією. Наразі необхідно продовжувати здійснювати міжнародний тиск на Росію за її дії в 2014 році і за те, що відбувалося в Криму з того часу", - каже пані посол.

Сіммонс звернула увагу на те, що незаконна окупація Криму поставила значні виклики перед українською владою і перед загальною системою євроатлантичної безпеки.

"Міжнародне співтовариство має продовжувати протистояти цим викликам. Ми маємо показати Росії, що не терпітимемо її кричущої неповаги до міжнародного порядку. Нам треба переконатися, що Росія несе відповідальність за найгірші порушення прав людини та знищення довкілля на півострові. Права жителів Криму мають бути захищені", - підсумувала британська дипломатка.

Варто звернути увагу на те, що офіційний Лондон уже підтвердив, що передасть Україні два мінних тральщики Ramsey та Blyth, які британський флот вивів з експлуатації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?