Зеленський назвав терміни появи нового військово-морського флоту України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав терміни появи нового військово-морського флоту України

Зеленський назвав терміни появи нового військово-морського флоту України
Джерело:  online.ua

Україна веде активну роботу по створенню нового військово-морського флоту. Програма розвитку планують реалізувати за 14 років. Український глава Володимир Зеленський впевнений, що до 2035 року у ВМФ будуть не тільки малі підводні човни, корвети і військові катери, а й нові військово-морські бази.

Джерело: Офіс президента України

Зеленський уточнив, що розвиток Військово-Морських сил України буде проходити в три етапи. Результати першого, за його словами, будуть вже в 2024 році, другого - в 2030 році, і третього - в 2035 році.

Президент анонсував, що нова військово-морська база в першу чергу з'явиться в Бердянську - цей проєкт вже повністю підтримали Євросоюз, Велика Британія і США. Він також повідомив, що тему розвитку ВМС України буде обговорювати на зустрічі з главою Білого дому Джо Байденом 30 серпня у Вашингтоні.

Поповнення ВМС України

Раніше Зеленський повідомляв про плани до 2026 року поповнити Військово-морські сили України чотирма корветами проекту 58250 (серія "Володимир Великий").

В кінці минулого року стало відомо, що суднобудівний завод Океан підписав меморандум з державним оборонним концерном Туреччини про спільну діяльність з реалізації проекту будівництва серії кораблів класу корвет для військово-морських сил України. Нещодавно з'явилася інформація, що Україна підписала з Туреччиною рамкову угода на будівництво двох корветів класу ADA для ВМС ЗС України. Турецькі кораблі надійдуть до українського флоту не раніше 2025-2030 року.

Також в Міноборони розраховують, що вже у 2022 році в України з'явиться власний москітний флот з швидкохідними і маневреними малими бойовими кораблями. У цьому розраховують на допомогу США і Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?