Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС

Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС
Джерело:  online.ua

Федеральна канцлерка Німеччини виступила у неділю, 12 вересня, з новою заявою проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який намагається влаштувати нову міграційну кризу на кордоні.

Джерело: пресслужба голови уряду ФРН

За словами Меркель, йдеться про нову гібридну атаку офіційного Мінська проти всього Євросоюзу. З такою заявою вона виступила за підсумками особистої зустрічі з польським прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким.

“Зараз ми переживаємо свого роду гібридну атаку на східному кордоні у вигляді біженців на білоруському кордоні. Це торкнулося Литви і Латвії, але також і Польщі. Попри на спроби допомогти людям тут на гуманітарній основі тут, звичайно, також важливо захистити зовнішній кордон Європейського Союзу, як ми вчинили з Грецією, для якої ми також заснували Frontex. Це загальна мета всіх держав-членів Європейського Союзу”, - наголосила Меркель.

Моравецький своєю чергою також звернув уваги на обговорення теми Білорусі, тиску Мінська на кордони Євросоюзу, а також зовнішньої політики російського режиму Володимира Путіна, з яким Лукашенко останній рік дії у “тандемі”.

“Потім ми багато часу присвятили нашому східному сусідові, Росії. Я багато доповідав канцлеру про те, що відбувалося на польсько-білоруському кордоні. У нас є повна підтримка ЄС і уряду Німеччини, щоб захистити Європу від нелегальної міграції, від певних рухів, які є незалежними від нас. Це дуже важливо”, - уточнив він.

Моравецький згадав також кібератаки проти урядів Польщі та Німеччини, які сталися останнього часу.

Мігранти на кордоні Білорусі

Через буквально “виштовхування” мігрантів з Близького Сходу через кордон у балтійських державах і Польщі оголосили надзвичайні стани на кордонах. Раніше Меркель також коментувала такі інциденти.

“Ми тісно координуємо всі дії з європейськими партнерами. Ми також постараємося зайняти спільну позицію, тому що цей гібридний вид протистояння, який використовує Білорусь, є атакою на всіх нас в Європейському Союзі”, - додала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?