СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року
Категорія
Україна
Дата публікації

СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року

СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року
Джерело:  online.ua

За останні дні бойовики посилили обстріли на Донбасі. Таких масштабних обстрілів з боку противника не було на протязі п'яти років. Але в ОБСЄ не реагують на ситуацію, незважаючи на сотню звернень української сторони СЦКК.

 Джерело: телеканал "Дом"

За останні дві доби на Донбасі загинули 4 українських військовослужбовця, 15 отримали поранення того чи іншого ступеню тяжкості.

Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) Олександр Апполонов пов'язує ситуацію на Донбасі з початком активної фази булорусько-російських військових навчань "Захід-2021".

"Ще одним фактором, на мою думку, також є спроби показати людству міць своїх незаконних збройних формувань шляхом проведення деяких акцій гібридної війни. Це все супроводжується і застосуванням ЗМІ як Російської Федерації, так і інтернет-видань, які діють на окупованих територіях Донецької та Луганської областей "- додав Апполонов.

Варто зазначити, що у зв'язку з ситуацією, що склалася, українська сторона Спільного центру з контролю і координації за дотриманням режиму припинення вогню направила тільки за останню добу 109 нот за фактом порушення режиму припинення вогню до керівника моніторингової місії ОБСЄ.

Зі свого боку, Збройні Сили України дотримуються режиму припинення вогню, запевняє Апполонов.

Ситуація на Донбасі 

Апполонов підкреслив, що таких обстрілів, які зараз спостерігаються на Донбасі, не було з 2015 року.

"Таких зухвалих застосувань озброєння з боку збройних формувань Росії я не пам’ятаю протягом останніх п’яти років. Йдеться не про наші втрати, а зухвале застосування засобів ураження. Навіть якщо ми подивимося минулий рік, липень 2020 року — після укладення угод про режим припинення вогню, до Нового року, було більш-менш спокійно. НЗФ дотримувалися режиму припинення вогню. Але на початку цього року, травень, червень — обстріли зростають в геометричній прогресії", - попередив керівник української сторони СЦКК.

Читайте також:

  • Окупанти на Донбасі обстріляли позиції ЗСУ, поранено одного воїна: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • ЗСУ зазнали втрат під обстрілами в зоні ООС.

  • На Донбасі російські окупанти важко поранили українського військового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?