ЗСУ зазнали втрат під обстрілами в зоні ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зазнали втрат під обстрілами в зоні ООС

ЗСУ зазнали втрат під обстрілами в зоні ООС
Джерело:  online.ua

У зоні бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення під вогнем окупаційних військ Росії внаслідок обстрілів у четвер, 2 вересня.

Джерело: пресцентр ООС

За офіційними даними, в цілому від початку вказаної доби окупаційні війська завдали 4 обстріли із порушенням домовленостей про припинення вогню на Донеччині та Луганщині.

“Неподалік Золотого-3 ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В районі Новомихайлівки російсько-окупаційні війська здійснили обстріл з мінометів 120-го калібру. Біля Красногорівки противник застосував артилерію калібру 100-мм. В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває у медичному закладі, стан його здоров’я – задовільний”, - уточнили в пресцентрі.

У штабі також зазначили, що українські сили на Донбасі відкрили вогонь у відповідь для приборкання збройних провокацій з боку ворога.

“Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації”, - резюмували у заяві.

Ситуація на Донбасі

Напередодні українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським відвідала Вашингтон, де на переговорах з керівництвом Пентагону американська сторона оголосила про новий пакет допомоги в 60 мільйонів доларів. Його спрямують на військове обладнання оборонного призначення.

Своєю чергою у російському режимі Володимира Путіна виступили з прямою погрозою проти України з приводу нового загострення у зоні бойових дій. Речник президента РФ Дмитро Пєсков звернув увагу, що “спровокувати” ескалацію може надання Вашингтоном військової допомоги Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?