У Путіна нагадали про побоювання через вступ України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна нагадали про побоювання через вступ України в НАТО

У Путіна нагадали про побоювання через вступ України в НАТО
Джерело:  online.ua

Речник російського режиму Володимира Путіна Дмитро Пєсков нагадав, що у Кремлі уважно стежать за заявами офіційного Києва щодо НАТО - Москві “не подобається” відповідний аспект української політики.

Джерело: ONLINE.UA

За словами речника президента РФ, Москва має протилежну думку, поки країни-союзниці усіляко підтримують інтеграцію української держави. Водночас режим помітив ознаки щодо “бажання вітати це з боку американців”

“Президент Росії неодноразово викладав нашу досить чітку і зрозумілу послідовну позицію щодо продовження наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів: це те, що нам зовсім не подобається”, - наголосив Пєсков.

Одночасно з цим у Вашингтоні дійсно панує інша думка з приводу євроінтеграції України. Сам президент атлантичної держави Джо Байден особисто привітав відповідні прагнення Києва під час зустрічі з Володимиром Зеленським напередодні у середу, 1 вересня.

Утім, той згадав серед іншого згадав надзвичайний обсяг роботи, який необхідно виконати українській стороні, аби одного дня реально претендувати на роль одного із союзників НАТО. Перш за все йшлося про верховенство закону, модернізацію оборонного сектора та стійкого економічного розвитку.

Україна в НАТО

Нещодавно президент Зеленський назвав головне бажання, з яким пов’язані такі євроатлантичні інтеграційні прагнення офіційного Києва. Він нагадав, сили НАТО є вирішальним фактором для забезпечення захисту державі від нових зазіхань російського агресора, який “мешкає” по сусідству.

Водночас президент згадав, як Україні закидають про корупцію.

“Дуже популярно звинувачувати Україну в корупції, і це не означає, що я дотримуюся цих поглядів лише відтоді, як став президентом. Мене завжди це ображало. Тому що знаєте що? Жодна країна не вільна від корупції”. - додав він.

Своєю чергою заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що рішення про вступ України в НАТО є і воно було підтверджено на найвищому політичному рівні.

“Тому рішення про вступ України і Грузії в НАТО є. Це було підтверджено на найвищому політичному рівні в Альянсі. Я закликаю наших українських друзів тримати курс і продовжувати готуватися шляхом внутрішніх реформ, які все ще потрібні для прийняття подальших рішень”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?