Зеленський уточнив, чому Україна так прагне в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський уточнив, чому Україна так прагне в НАТО

Зеленський уточнив, чому Україна так прагне в НАТО
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський назвав сили НАТО вирішальним фактором для забезпечення захисту державі від нових зазіхань російського агресора, який “мешкає” по сусідству.

Джерело: The Washington Post

За словами політика, зокрема це надасть гарантії для захисту від нового наступу.

“Дуже популярно звинувачувати Україну в корупції, і це не означає, що я дотримуюся цих поглядів лише відтоді, як став президентом. Мене завжди це ображало. Тому що знаєте що? Жодна країна не вільна від корупції”, - наголосив він під час інтерв’ю журналістам декількох ЗМІ одразу.

Зеленський звернув увагу на подальше посилення військової присутності у прикордонних районах Росії, де командування країни-агресора залишило певну частку обладнання. У момент необхідності концентрація там військ може змінитися дуже швидко, це буквально може статися “у будь-який момент”.

Він додав, невизначеність позиції союзників щодо вступу в НАТО України може стати “сигналом для інших країн, що вам тут не раді, а Росія вже не за горами, посилює свій вплив”.

Україна в НАТО

Зеленський згадав невизначеність Альянсу в цілому щодо української євроатлантичної інтеграції - серед союзників дійсно немає єдиної думки з цього приводу, однак є позитивні тенденції у відповідному напрямку.

Наприклад, у серпні пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс офіційно повідомила, що рішення щодо того, чи може Україна приєднатися до НАТО, вже ухвалено.

“Ясно, що держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено в принципі. Питання в тому, що для цього потрібно”, - наголосила дипломатка.

Курс України до НАТО затверджено на конституційному рівні, хоча до російської агресії держава знаходилася у нейтральному та позаблоковому стані. До цього кроку Київ Москва підштовхнула сама.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?