Рішення щодо членства України в НАТО вже ухвалене — Британія
Категорія
Політика
Дата публікації

Рішення щодо членства України в НАТО вже ухвалене — Британія

Рішення щодо членства України в НАТО вже ухвалене — Британія
Джерело:  online.ua

Пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс офіційно повідомила, що рішення щодо того, чи може Україна приєднатися до НАТО, вже в принципі ухвалене.

Джерело:  Сіммонс в інтерв’ю  ВВС News Україна

Влада Британії вважає, що рішення щодо членства України в НАТО вже ухвалене

"Ясно, що держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено в принципі. Питання в тому, що для цього потрібно. І от розмови про це з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень нема. Моє завдання як посла контактного посольства НАТО (статус "контактного посольства НАТО" є тимчасовим і переходить від однієї дипмісії Союзника до іншої зазвичай кожні два роки. З 2019 року цей статус носять спільно британське й канадське посольства. - ред.) полягає в тому, щоб поширювати обізнаність про НАТО і розвіювати дезінформацію, а також у тому, аби вести діалог з Україною, підтримувати і допомагати їй на шляху до членства", - наголосила британська дипломатка.

Мелінда Сіммонс також звернула увагу на те, що із залученістю нашої країни, її участю в операціях НАТО - все чудово, і прогрес є очевидним. Однак, що стосується інституційних реформ, яких вимагає членство, то тут залишається багато роботи, - в деяких сферах більше, ніж в інших.

За словами представникці Британії в Україні, одна з найголовніших наразі - інституційна реформа в сфері оборони.

"На додачу, статус "Партнера розширених можливостей" та План Дій щодо членства чітко говорять: є супутні реформи, в яких також має бути прогрес. Це судова реформа і реформа безпекового сектору", - підсумувала пані посол Мелінда Сіммонс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?