В ЄС нагадали Україні важливу вимогу для вступу в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС нагадали Україні важливу вимогу для вступу в НАТО

В ЄС нагадали Україні важливу вимогу для вступу в НАТО
Джерело:  online.ua

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд оголосила про повну підтримку України у її прагненні до євроатлантичної інтеграції, однак нагадала про серйозну вимогу НАТО.

Джерело: Європейська правда

За словами державної лідерки, Київ має “дочекатися повороту історії”, який зробить можливим швидку інтеграцію.

Вона підтвердила, що основна вимога союзників до України станом на 2021 рік незмінна, оскільки полягає у звільненні окупованих територій від російського агресора.

“Абсолютно! Потрібно вирішення (конфлікту). Сподіваюся, через переговори. Рано чи пізно”, - наголосила Кальюлайд.

Інтеграція України й НАТО

Наприкінці липня президент Володимир Зеленський підписав указ, який зробив чинним частково таємне рішення Ради нацбезпеки і оборони України про поглиблення інтеграції з Альянсом.

У рішенні РНБО від 4 червня "Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору" підготовка нашої країни до набуття членства в Альянсі названа надважливим державним завданням.

Цим документом, зокрема, передбачається, що Міністерство оборони повинне вжити заходів для невідкладного призначення військового представника Місії України при НАТО.

"Також окремим пунктом вказана організація обміну досвідом зі стороною НАТО щодо протидії гібридній війні, яка ведеться Російською Федерацією. Серед 12 пунктів рішення РНБО опубліковані лише частина — 4 пункти документу позначені грифом "таємно", - уточнили в Офісі президента.

Одночасно з цим Україна подала офіційний запит на приєднання до Об’єднаного центру передових технологій по кіберобороні НАТО (CCDCOE).

Така структура, засновниками якої виступили 7 країн, має акредитацію в Альянсі, але формально не входить в цю структуру. Поки в Центрі 20 учасників — 17 членів НАТО і 3 країни-партнера. Робота його сфокусована на 3 головних напрямках — дослідження, тренування і навчання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?