Зеленський підписав важливий указ щодо інтеграції з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий указ щодо інтеграції з НАТО

Зеленський підписав важливий указ щодо інтеграції з НАТО
Джерело:  online.ua

24 липня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію частково таємне рішення Ради нацбезпеки і оборони України про поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору.

Джерело: сайт Офісу президента України

Зеленський підписав указ про поглиблення інтеграції з НАТО

Варто звернути увагу на те, що у рішенні РНБО від 4 червня "Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору" підготовка нашої країни до набуття членства в Альянсі названа надважливим державним завданням.

Окрім того, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів журналістам, що питання про інтеграцію України в НАТО на засіданні розглядали таємно.

23 липня український лідер Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію це рішення РНБО.

Що важливо розуміти, цим документом, зокрема, передбачається, що Міністерство оборони повинне вжити заходів для невідкладного призначення військового представника Місії України при НАТО.

Окрім того, наголошується, що запланована активізація діалогу розвідувальних органів нашої країни з відповідними органами НАТО та держав – членів НАТО.

"Також окремим пунктом вказана організація обміну досвідом зі стороною НАТО щодо протидії гібридній війні, яка ведеться Російською Федерацією. Серед 12 пунктів рішення РНБО опубліковані лише частина - 4 пункти документу позначені грифом "таємно", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Гордон Скіп Дейвіс розповів, що в Альянсі вивчають можливість посилення доступу України до засобів спостереження за ситуацією в Чорному морі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?