Командувач НАТО дав гучну обіцянку українцям до Дня Незалежності
Категорія
Політика
Дата публікації

Командувач НАТО дав гучну обіцянку українцям до Дня Незалежності

Командувач НАТО дав гучну обіцянку українцям до Дня Незалежності
Джерело:  online.ua

Україна - цінний партнер НАТО. У цьому українців запевнив командувач Об'єднаних сил союзників НАТО в Неаполі, командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Роберт Берк. Обіцяє, що Альянс продовжить надавати Україні надійну політичну і практичну підтримку.

Джерело: ЄП

Звернення до українців Берк записав з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. У ньому він назвав українців - хоробрими патріотами, які і в 1991 році відчайдушно боролися за свою свободу, і зараз потужно захищають суверенітет і територіальну цілісність країни.

Адмірал запевнив мільйони українців, що НАТО бачить в нашій країні цінного партнера, якому надає і продовжить надавати допомогу.

"Від військових навчань і фінансової допомоги до підтримки у протидії пандемії COVID-19, НАТО продовжує надавати потужну практичну допомогу Україні", - підкреслив Берк.

За словами американського адмірала, Альянс підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також важливі внутрішні реформи, які сприяють зміцненню безпеки нашої країни.

"Святкуючи сьогодні День незалежності, українці в усьому світі пам'ятають про випробування, через які їм довелося пройти, щоб захистити свою свободу. Українці добре знають ціну свободи. У цей день я бажаю всім вам щасливої 30-ї річниці Незалежності ... Ми в НАТО сподіваємося на щасливе майбутнє разом з Україною ", - привітав українців Берк з Днем Незалежності.

Членство України в НАТО

Українська влада наполегливо звертається до керівництва Альянсу, щоб отримати конкретні маркери, за якими в подальшому НАТО буде оцінювати успішність реформ і готовність України до членства. Представник генсека НАТО Джеймс Аппатурай нещодавно констатував, що Україна вже здійснила ряд кроків для наближення до стандартів Альянсу, і вказав, що ще потрібно для членства.

В Альянсі чекають від Києва:

  • зміцнення верховенства права і демократичного врядування,

  • реформи судової гілки влади і Конституційного суду,

  • підвищення ефективності антикорупційних інституцій.

При цьому Аппатурай визнав, що для отримання Плану дій щодо членства в Альянсі і власне членства недостатньо технічного досягнення певних критеріїв, оскільки прийняття країни в НАТО є політичним рішенням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?