Команда Меркель раптово змінила плани на Кримську платформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель раптово змінила плани на Кримську платформу

Команда Меркель раптово змінила плани на Кримську платформу
Джерело:  online.ua

Німеччина після США також замінила свого представника на саміті Кримська платформа. Міністр закордонних справ Гайко Маас не приїде до Києва. Країну представлятиме міністр економіки і енергетики Петер Альтмайер.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Про зміну планів команди канцлерки Німеччини Ангели Меркель повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдхузен. За її словами, Петер Альтмайер - довірена особа Меркель.

"Тому, напевно, не є випадковістю, що саме міністр Альтмайер приїде до Києва після того, як федеральний міністр закордонних справ Гайко Маас, на жаль, змушений був терміново скасувати свою участь у Кримській платформі через події в Афганістані", - заявила Фельдхузен .

Дипломатка нагадала, що Альтмайер вже брав активну участь в переговорах по Україні. У 2019 він сприяв продовженню контракту на транзит газу між Нафтогазом і Газпромом.

"Тема енергетичної безпеки в контексті Nord Stream 2, безумовно, також буде yf порядку денному міністра Альтмайер на полях саміту Кримської платформи", - додала Фельдхузен.

Кримська платформа - хто приїде на саміт

У саміті візьмуть участь 45 делегацій іноземних держав та міжнародних організацій, серед яких 15 делегацій високого рівня. На рівні президентів будуть представлені: Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія, Європейська Рада.

На Кримський саміт приїдуть прем'єр-міністри Румунії, Грузії, Хорватії та Швеції. Від Швейцарії і Чехії візьмуть участь у Кримській платформі глави парламентів.

З Туреччини, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Бельгії, Австрії, Нідерландів, Люксембургу, Ірландії, Данії, Болгарії, Чорногорії, Північної Македонії приїдуть глави МЗС. Велику Британію і Португалію представлять міністри оборони. Від США на саміті приїде міністр енергетики Дженніфер Гренголм, від Норвегії - держсекретар МЗС.

Єврокомісію представлятиме віце-президент Валдіс Домбровскіс, НАТО - заступник генсека Мірча Джоане, Рада Європи - генсек Марія Пейчинович-Бурич, ГУАМ - Генеральний секретар Алтай Ефендієв. Делегації Нової Зеландії, Мальти, Японії, Австралії, Кіпру, Канади та Греції очолять посли цих країн.

Також стало відомо, що в Кримській платформі візьме участь Албанія. Ця країна стала останнім з 30 держав-членів НАТО, які відправлять своїх представників на саміт до Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?