В МЗС розкрили масштаб боротьби Кремля проти Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС розкрили масштаб боротьби Кремля проти Кримської платформи

В МЗС розкрили масштаб боротьби Кремля проти Кримської платформи
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що російський режим намагається боротися з українською Кримською платформою та чинить опір спробами тиску на інші держави, які долучаться до саміту.

Джерело: Україна 24

За словами міністра Дмитра Кулеби, спроби опору з боку агресора демонструють правильний шлях офіційного Києва.

“Немає такої країни в світі, в МЗС якої не звернулися б російські дипломати з вимогою не приймати участь в саміті Кримської платформи. Дуже болісно, дуже агресивно ця ініціатива сприймається Росією. Це означає, що ми на правильному шляху, що ми все робимо правильно”, - уточнив дипломат.

Він наголосив, що саміт у Києві об’єднає ядро держав, які поставлять підпис під декларацією Кримської платформи. Навколо них будуватиметься у майбутньому коаліція з усіх, хто долучиться до декларації в цілому.

Кулеба звернув увагу на те, що офіційні представники різних країн на саміті очолюють відповідні делегації, які накладають певні зобов’язання на ці держави - незалежно від статусу цих представників.

Очікується, що саміт відвідає велика група президентів, прем’єр-міністрів, спікерів національних парламентів, безліч міністрів закордонних справ та оборони.

“Потрібно говорити про кількість держав, які беруть участь в саміті, а на якому саме рівні, це вже дипломатичні деталі”, - резюмував Кулеба.

Кримська платформа в Києві

Передбачається, що під час офіційної частини заходу 23 серпня відбудеться виступ президента Володимира Зеленського, спікера Верховної Ради Дмитра Разумков, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, керівників іноземних делегацій, а також інших топ-учасників.

Після Зеленський з іноземними делегаціями відвідає офіс Кримської платформи.

За планом, друга частина саміту складатиметься з чотирьох тематичних панелей:

  • про невизнання спроби анексії Криму;

  • про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону;

  • про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток;

  • про відновлення прав кримськотатарського народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?