МЗС розкритикувало нову провокацію РФ напередодні Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкритикувало нову провокацію РФ напередодні Кримської платформи

МЗС розкритикувало нову провокацію РФ напередодні Кримської платформи
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ назвали обшуки й затримання в окупованому Криму, які російський агресор провів у вівторок, 17 серпня, провокацією напередодні Кримської платформи.

Джерело: МЗС

За оприлюдненими даними, офіційний Київ виступає з рішучим протестом проти агресивних випадів Кремля проти населення окупованого регіону.

“За наявною інформацією, після проведення о 4 годині ранку обшуків у домівках кримських татар у Симферопольському і Бахчисарайському районах тимчасово окупованої РФ Автономної Республіки Крим та у Балаклавському і Нахімовському районах міста Севастополь, були незаконно затримані п’ятеро громадян України, усі - кримські татари: імам Раіф Февзієв та активісти Рустем Мурасов, Рустем Таіров, Джеббар Бекиров, Заур Абдуллаєв”, - пояснили в МЗС.

Дипломати звернули увагу на використання російським агресором репресивного апарату для переслідування та залякування кримськотатарського народу, який нелояльно налаштований проти російського режиму, а також придушення свободи віросповідання, витіснення корінного народу.

Нагадується, що саме РФ на правах держави-окупанта має припинити політичні репресії проти населення Криму. Також українська сторона вимагає звільнення загаданих п’ятьох осіб разом з усіма, які була заарештовані й засуджені після окупації Криму під приводами нібито тероризму.

“Закликаємо міжнародну спільноту продовжити активний захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та посилити тиск на РФ задля припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованої нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, зокрема у межах ініційованого Україною нового міжнародного формату - Кримська платформа. Розглядаємо зазначені незаконні обшуки і затримання як провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи”, - додали в МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?