Україну попередили про загрозливий план Путіна на Кримську платформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну попередили про загрозливий план Путіна на Кримську платформу

Україну попередили про загрозливий план Путіна на Кримську платформу
Джерело:  online.ua

Під час російських військових навчань, які розпочалися 9 серпня в Криму, може бути організована якась провокація для того, щоб завадити проведенню саміту «Кримської платформи”.

Джерело: Крим. Реалії

Російський військово-політичний експерт Юрій Федоров вважає, що Кремль використовує нинішні військові навчання для деморалізації українського суспільства і влади нашої країни. Він підкреслив, що постійна військова загроза - це потужний інструмент тиску, за допомогою якого росіяни намагаються «вибити з колії українське керівництво».

“Навчання відбуватимуться під час святкування тридцятиріччя Незалежності України. В цей же час буде проходити перший саміт «Кримської платформи», а це велика міжнародна ініціатива, яка задумана і здійснюється президентом Зеленським та його командою для того, щоб мобілізувати міжнародну підтримку України в справі повернення Криму і окупованих територій на сході країни. Початок «Кримської платформи» викликає дуже серйозну заклопотаність у Москві і, природно, кремлівські лідери хотіли б зірвати проведення цього саміту або максимально ускладнити його. Тому я не виключаю, що під час навчань може бути зроблена якась провокація з боку російського військового командування для того, щоб ускладнити чи зірвати проведення саміту «Кримської платформи», - зазначив Федоров.

Також він не виключає, що після запланованих на вересень цього року російсько-білоруських військових навчань «Захід-2021» Російська Федерація, можливо, залишить на території дружньої Білорусі свої війська, і таким чином посилить військову присутність біля кордонів з Україною.

Російські війська в Криму

Водночас, аналітик Центру оборонних стратегій, ексзаступник начальника штабу ВМС України Андрій Риженко зазначив, що з 2014 року РФ значно наростила свої військові сили на кордоні з Україною.

Наразі чисельність російського військового угруповання налічує приблизно 80 тисяч осіб, з яких 30 тисяч дислокуються на Кримському півострові. Риженко висловив думку, що Росія проведе серпневі навчання, враховуючи всі висновки, отримані після попередньої перевірки бойової готовності в армії , що відбулася в квітні цього року.

Читайте також:

  • РФ розпочинає масштабні військові навчання біля кордону України

  • Ще одна європейська країна підтвердила участь в Кримській платформі

  • У Байдена зробили ультимативне попередження Путіну через Україну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?