У Байдена зробили ультимативне попередження Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена зробили ультимативне попередження Путіну через Україну

У Байдена зробили ультимативне попередження Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час установчого форуму експертної мережі Кримської платформи в Києві публічно звернулася до глави Кремля Володимира Путіна. Вона попередила, що США ніколи не визнають російську окупацію українського Криму і будуть діяти, щоб покарати всіх відповідальних за масштабні репресії і порушення прав людини, що здійснюються в українському Криму.

Джерело: пресслужба посольства США в Україні

Квін звернула увагу Путіна на те, що Сполучені Штати Америки твердо вважають, що незаконна окупація Криму Росією - це злочин. Вона запевнила його, що офіційний Вашингтон ніколи цього не забуде і не почне ігнорувати.

"Незалежно від того, скільки карт Росія намагається опублікувати із зображенням Криму як частини Російської Федерації, Сполучені Штати проводили і проводять послідовну політику протягом трьох адміністрацій - ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконну окупацію Росією Криму", - підкреслила дипломатка.

Вона також підтримала посла Великої Британії в Україні Мелінду Сіммонс, яка на цьому ж заході запевнила українців і попередила Путіна, що Лондон буде докладати всіх зусиль, щоб домогтися деокупації українського півострова і припинення агресії Росії проти України. Квін додала, що США також продовжать допомагати Україні.

"Слов і заяв в кінцевому підсумку недостатньо. Масштабні репресії і порушення прав людини, що здійснюються в Криму, потрібно і надалі викривати, на них треба реагувати. А ті, хто скоїв ці злочини, повинні бути притягнуті до відповідальності. Отже, США будуть продовжувати говорити про зловживання Росії в Криму. Ми будемо продовжувати використовувати наші санкційні повноваження, пов'язані з Україною, для покарання осіб, які здійснюють порушення прав людини в Криму ", - заявила Квін.

Американська дипломатка також закликала Путіна негайно звільнений всіх кримських політв'язнів, припинити зловживання проти кримськотатарської громади і примусовий призов кримчан до складу Збройних сил Росії.

Допомога США Україні в деокупації Криму

За словами Квін, США продовжать надавати пряму допомогу Україні і українцям, які постраждали через російську агресію і окупацію. Вона також запевнила, що США знають, що потрібно зробити для залучення Росії до відповідальності за війну на Донбасі і окупацію Криму.

"Ось чому США рішуче підтримують Кримську платформу. І ми будемо тісно співпрацювати з урядом України в цій підтримці. Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з українським урядом та незалежними експертами в створенні Експертної мережі Кримської платформи і саміту, коли ми приєднаємося до представників вищого рівня з усього світу, щоб запустити Кримську платформу ", - підсумувала Квін.

Як відомо, на саміті Кримської платформи США представлятиме міністр транспорту Пітер Буттіджедж. Також свою участь підтвердили вже понад 30 країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?