В МЗС озвучили повний формат першого саміту Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС озвучили повний формат першого саміту Кримської платформи

В МЗС озвучили повний формат першого саміту Кримської платформи
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ уточнили, як саме проходитиме очікуваний саміт Кримської платформи, який прилучено до 30-ї річниці незалежності України.

Джерело: ТСН

За словами міністра Дмитра Кулеби, місцем проведення установчого саміту стане конференц-зал “Парковий”. Перший день призначений вже на 23 серпня.

“Назва обрана не випадково. Це буде саме саміт глав держав, урядів, парламентів і керівництва міжнародних організацій”, - наголосив дипломат.

Передбачається, що під час офіційної частини заходу відбудеться виступ президента Володимира Зеленського, спікера Верховної Ради Дмитра Разумков, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, керівників іноземних делегацій, а також інших топ-учасників.

“Це не буде зустріч, щоб просто зробити політичні заяви. Все серйозніше. Країни-засновниці Кримської платформи створять дієвий міжнародний механізм і приймуть спільну Декларацію учасників міжнародної Кримської платформи, як ми її називаємо між собою в побуті, Кримську декларацію”, - звернув увагу Кулеба.

Передбачається також, що Зеленський з іноземними делегаціями відвідає офіс Кримської платформи.

За планом, друга частина саміту складатиметься з чотирьох тематичних панелей:

  • про невизнання спроби анексії Криму;

  • про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону;

  • про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток;

  • про відновлення прав кримськотатарського народу.

Кримська платформа в Києві

За словами заступниці міністра Еміне Джапарової, Україна не може собі дозволити щороку проводити заходи, масштабом як очікуваний саміт.

“Президент дуже хоче, щоб цей формат був щорічним. Ясно, що такого ресурсу, такого рівня і масштабу заходи робити щорічно не є можливим. Але ми будемо думати, як і куди “паркувати” Кримську платформу. Можливо, це буде високий сегмент в рамках ООН щовересня, ГА ООН. Тому, будемо думати над форматами”, — уточнила дипломатка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?