В МЗС визнали неможливість щорічних самітів Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС визнали неможливість щорічних самітів Кримської платформи

В МЗС визнали неможливість щорічних самітів Кримської платформи
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ заявили, що український уряд не проводитиме саміти Кримської платформи щорічно, хоча президент Володимир Зеленський спочатку виступав саме за таку ініціативу.

Джерело: УНН

За словами заступниці міністра Еміне Джапарової, Україна не може собі дозволити щороку проводити заходи, масштабом як очікуваний саміт.

“Президент дуже хоче, щоб цей формат був щорічним. Ясно, що такого ресурсу, такого рівня і масштабу заходи робити щорічно не є можливим. Але ми будемо думати, як і куди “паркувати” Кримську платформу. Можливо, це буде високий сегмент в рамках ООН щовересня, ГА ООН. Тому, будемо думати над форматами”, - уточнила дипломатка.

Вона зауважила, на міністерство покладатиметься завдання щодо оперування платформи та її міжнародного сегменту. Зокрема, роботу в цьому напрямку підсилили, а важливі внески вже можна високо оцінити: ухвалення стратегії, закону про корінні народи, скасування спільної економічної зони, а також підготовку до запуску фронт-офісу під Офісом постійного представника президента України в Криму.

“Зараз активно готують цей фронт-офіс, тому що президент хоче показати учасникам саміту, як виглядатиме фронт-офіс Кримської платформи, який буде координувати національну політику. Є дуже багато таких задач. Я насправді дуже тішусь, мені здається що це як раз той момент, коли кількість переходить у якість”, - пояснила Джапарова.

Заступниця Дмитра Кулеби не уточнила водночас, які самі ресурси було витрачено для організації саміту цьогоріч. Вона анонсувала підведення певних рахунків на рівні МЗС з цього приводу.

“Ми досі в процесі, оскільки фінансування всіх заходів буде йти через МКІП. Ми зараз в процесі запуску всіх можливих процедур… Тут є ще один нюанс: крім того, що це буде формальний саміт — учасники, делегації, супровід, питання безпеки, від COVID до питання того, як хто на вулиці буде себе почувати. Це ще культурно-мистецький проєкт. Тож ми собі запланували амбітні речі, для нас принципово було, щоб людина, яка приїхала на саміт, від президента до експерта, не просто послухала, але і прожила певні речі”, - резюмувала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?