Зеленський оголосив, що Крим не може бути російським
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оголосив, що Крим не може бути російським

Зеленський оголосив, що Крим не може бути російським
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський наголосив, що окупований Крим ніколи не буде російським регіоном, як цього б не хотіли у кремлівському режимі Володимира Путіна.

Джерело: Facebook

За словами політика, повернення Кримського півострова назад під український контроль завжди було питанням часу. Він відверто назвав його “своєю землею”.

Під час бесіди з журналістами телеканалу “Дом” президент згадав, що російський агресор дійсно блокує окуповані райони від української сторони.

“Я знаю, що блокують контакти. Але я думаю, це все одно неможливо. Адже питання стоїть: ти любиш цю країну або не любиш. Ось любиш – ти українець, не любиш – ти гість, мандрівник. Ці люди, які окупували, ніколи не любитимуть Крим так, як ми”, - наголосив Зеленський.

Він згадав власну туристичну молодість у Криму, яка пов’язана з відповідними регіональними атрибутами - рапанами, стрибками зі скель у море, походами з наметами.

“Це моя земля, це не їхня земля. Вони не будуть тут, їхні покоління тут рости не будуть, і діти їхні тут не знаходяться, і вмирати вони за нашу землю не будуть. Це ніколи не буде російська територія. Просто ніколи”, - наголосив він.

Зеленський зауважив, що неможливо кримським татарам силою довести, що це не їхня історична батьківщина, а депортація 1944 року - сучасна вигадка.

“Неможливо це, хоч перепишіть історію і перейменуйте всі міста, хоч зітріть цю історію. Неможливо це. Всі вони повернуться додому – питання часу”, - додав Зеленський.

Окупація Криму

Український регіон зазнав прямого російського військового вторгнення у лютому-березні 2014 року, коли з країни втік колишній президент Віктор Янукович. Пізніше навіть сам Путін визнав, що військовослужбовці ЗС РФ провели спецоперацію з окупації півострова.

З того часу Росія знаходиться під санкціями демократичних держав, які було посилено за продовження збройної агресії - війну на Донбасі, що призвела до загибелі 14 тисяч людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?