У Кабміні уточнили позицію щодо російських паспортів у Криму та в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні уточнили позицію щодо російських паспортів у Криму та в ОРДЛО

У Кабміні уточнили позицію щодо російських паспортів у Криму та в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

В українському уряді виступили з уточнювальною заявою з приводу позиції щодо російських паспортів, які отримали та отримують громадяни України в окупованому Криму та ОРДЛО.

Джерело: Україна 24

За словами віцепрем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, ініціативу з позбавлення громадянства за добровільне набуття російського з невеликою ймовірністю можна використати щодо громадян з ОРДЛО чи Криму.

Він зазначив, що надзвичайна кількість російських паспортів в окупації не може говорити про “добровільне набуття”.

“Багато хто з них робить це під примусом - це їхня стратегія виживання. Питання ставлення до другого громадянства, яке набуте під час перебування в якості заручника, - це предмет окремої дискусії, які ми хочемо нормувати в законі про перехідний період”, - наголосив Резніков.

Таким чином представник уряду прокоментував законодавчу ініціативу, яку нещодавно зареєстрували у Верховній Раді. Вона пропонує позбавляти українського громадянства осіб, які отримали російський паспорт. Утім, деталі його невідомі.

Паспорти РФ в ОРДЛО

Станом на червень 2021 року паспортизація вже торкнулася близько 630 мешканців окупованих районів сходу України. Згідно з уточненням секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, це взагалі ставить під сумнів проведення виборів на Донбасі.

“630 тисяч паспортів Російська Федерація як аусвайс видала тим громадянам, які сьогодні перебувають фактично в тій резервації, яку і створила Росія. Це привід для того, щоб починати переговори, що з цим робити”, - додав посадовець.

Він пояснив, що досить дивно було б проводити українські вибори в регіоні, де люди мають російські паспорти.

Наразі ці паспорти відмовилися визнавати не тільки в Україні, але у Сполучених Штатах, державах Євросоюзі та інших дружніх країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?