МЗС виступило з офіційним протестом щодо провокацій РФ на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС виступило з офіційним протестом щодо провокацій РФ на Донбасі

МЗС виступило з офіційним протестом щодо провокацій РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України виступили з жорстким протестом на тлі рішення Москви залучити жителів ОРДЛО з “паспортами РФ” до виборів у Державну думу, які заплановані восени.

Джерело: МЗС

За офіційними даними, ці дії грубо порушують норми й принципи міжнародного права, Конституції та законодавства України.

“Організація виборчого процесу на окупованій території України та залучення до нього місцевого населення, якому примусово було нав’язано російське громадянство, ставить під сумнів легітимність результатів виборів.

Незважаючи на усі спроби України стабілізувати ситуацію у зоні конфлікту, російська сторона нехтує зусиллями, що докладаються у рамках Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи для пошуку дієвих шляхів врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі міжнародного права та поваги до суверенітету України”, - заявили дипломати.

У міністерстві звернули увагу на особливу цинічність дій РФ на тлі поточної ситуації з безпекою в регіоні. Наразі там бойовики окупаційного режиму систематично порушують режим припинення вогню, встановлений торік і вже відновлений цьогоріч заново.

“Закликаємо міжнародне співтовариство засудити цей крок Росії, не визнавати результати цих виборів на тимчасово окупованій території України, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою припинення нею міжнародно-протиправних діянь проти суверенітету і територіальної цілісності України”, - наголосили в МЗС.

Щодо російської сторони, дипломати вимагають від неї скасувати усі рішення, які пов’язані з населенням ОРДЛО, а також зупинити фактичну політику з інтеграції цих людей у соціально-правовий простір РФ.

“Україна вимагає від Російської Федерації скасувати усі неправомірні рішення, що стосуються тимчасово окупованих територій, та припинити вживати кроки, спрямовані на подальшу інтеграцію населення тимчасово окупованих територій України до політичного та соціально-правового простору РФ", - резюмувала українська сторона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?