В ОБСЄ б'ють на сполох через загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ б'ють на сполох через загострення ситуації на Донбасі

В ОБСЄ б'ють на сполох через загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Зона поблизу Золотого на Донбасі перетворюється в гарячу точку через різке збільшення обстрілів. В ОБСЄ констатували, що режим перемир'я на Донбасі остаточно зірвано.

Джерело: прессслужба ОБСЄ

Спецпредставниця чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ Хайді Грау за підсумками засідання, яке відбулося напередодні, нагадала, що рік тому сторонам вдалося домовитися про заходи щодо посилення режиму припинення вогню і вони діяли. Вона закликала і зараз офіційний Київ і Москву проявити політичну волю та домовитися про перемир'я.

"Доводиться констатувати, що ситуація з безпекою в останні місяці продовжує погіршуватися: зона навколо ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого перетворюється в гарячу точку. Крім того, СММ продовжує фіксувати збільшення використання важких озброєнь", - йдеться в заяві.

До речі, ця заява Грау стала її останньою на посту спецпредставника ОБСЄ в Україні. Вона завершує свою місію - з 1 серпня її замінить на цій посаді фінський дипломат Мікко Кіннунен.

Ситуація на Донбасі 22 липня

У вечірньому зведенні штабу ООС 22 липня говориться, що тільки сьогодні вдень російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Вони вели вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного і Пєсков.

"На обстріли російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону СЦКК", - підкреслило командування ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?