Військовий експерт пояснив, що знову задумав Путін на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Військовий експерт пояснив, що знову задумав Путін на Донбасі

Військовий експерт пояснив, що знову задумав Путін на Донбасі
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Олег Жданов, коментуючи переміщення російської військової техніки в ОРДЛО, прогнозує загострення на Донбасі вже протягом місяця. Він пояснив, що зараз відбувається в зоні ООС і що задумав президент РФ Володимир Путін.

Джерело: Україна 24

Експерт звернув увагу на те, що Росія відвела війська тільки від кордонів України, а не від лінії розмеження. Зараз же під керівництвом Кремля російські військові почали виводити важке озброєння з укриття, що фіксує ОБСЄ. Йдеться про установки "Град" і танки. Техніку, як вважає Жданов, поки вивели на польові навчання, на які російське військове керівництво завезло курсантів військових училищ - їх тренують в умовах, наближених до бойових.

"У деяких випадках ми мали таку інформацію, що навіть застосовували курсантські розрахунки для ведення вогню по наших позиціях. Відведення від наших кордонів - це одна справа, і ніхто там не домовлявся, Росія просто відвела частину військ, а бойову техніку залишила на місці. А то, що виявила ОБСЄ, це лінія розмежування, це ООС і окремі райони Донецької і Луганської областей ", - пояснив експерт.

Жданов переконаний, що на Донбасі після цих навчаннь буде загострення. Він констатував, що з кожним днем на Донбасі посилюються обстріли з боку збройних російський формувань, в результаті чого українська армія зазнає втрат.

"Ми вже спостерігаємо збільшення кількості і якості обстрілів наших позицій. Ми знову зазнаємо втрат. Ближче до Дня Незалежності України ситуація може погіршитися", - спрогнозував експерт.

Що зараз відбувається на Донбасі

Кілька днів тому спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала виведені з укриття бойовиків установки "Град" і танки. У штабі ООС вважають, що переміщення військової техніки супротивника свідчить про підготовку підрозділів російсько-окупаційних військ РФ і їх найманців до можливих бойових дій, оскільки Росія не бажає виконувати раніше досягнуті домовленості.

Тільки за минулу добу, збройні формування Російської Федерації 13 разів відкривали вогонь по позиціях ООС. Під обстріл потрапили захисники Чермалика, Водяного, Широкино, Павлопіля, Пєсков, Старогнатівки, Новозванівки. По українським військовим стріляли з 82-мм і 120-мм мінометів, БМП і гранатометів. Також збройні формування РФ застосовували артилерію 122-мм калібру.

Крім того, на півночі Луганщини був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10".

В результаті ворожих обстрілів двоє військових зі складу ООС отримали поранення. Стан здоров'я одного пораненого - середньої тяжкості, іншого - задовільний.

"Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?