Меркель запропонувала новий сценарій завершення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель запропонувала новий сценарій завершення війни на Донбасі

Меркель запропонувала новий сценарій завершення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

12 липня в Берліні німецька лідерка Ангела Меркель заявила про необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Окрім того, канцлерка наполягає на тому, щоб на окупованій території Донбасу були проведені вибори. Її пропозиція пролунала під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: сайт Офісу президента

Меркель виступає за імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство

"На жаль, у зв’язку з Мінськими домовленостями у нас не вистачає прогресу. Україна вздовж лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, не в такій же мірі це було зроблено з боку сепаратистів у Луганській та Донецькій областях. З іншого боку нам потрібна імплементація так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Ми хочемо досягти, щоб у цих регіонах (тимчасово окупованих - ред.) були проведені вибори… Німеччина буде й надалі виступати за досягнення прогресу в Мінських домовленостях", - наголосила Ангела Меркель.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, саме процес мирного врегулювання на Донбасі був головною темою перемовин з Ангелою Меркель.

"Хочу подякувати за незмінну підтримку Нормандського формату з боку пані Меркель і з боку Французької Республіки – Президента Макрона. Я вважаю прекрасним проект, який готувала німецька сторона спільно з французькою стороною під назвою «Ключові кластери з виконання Мінських домовленостей». Ми, Україна, підтримали цей проект, і він зараз знаходиться у російської сторони, і тільки Росія сьогодні не акцептувала ці кроки закінчення війни на Донбасі", – підкреслив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський наполягає на негайному посиленні тиску на РФ з метою виконання нею своїх зобов’язань у питанні встановлення миру.

"Мені здається, що ми всі, всі країни повинні звертатись до російської сторони, тиснути з тим, щоб була зустріч у Нормандському форматі, і все ж таки ми закінчили війну на сході України й повернули наші незаконно окуповані території", - додав український президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?