Розвідка виявила нову агресивну загрозу від бойовиків в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка виявила нову агресивну загрозу від бойовиків в ОРДЛО

Розвідка виявила нову агресивну загрозу від бойовиків в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Українська військова розвідка виявила підготовку бойовиків окупаційного режиму на Донеччині й Луганщині, яка спрямована на форсування водойм в умовах бойових дій.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

За оприлюдненими даними, бойовики відпрацьовують розгортання понтонних переправ з формуванням перешкоди під час наступу.

“Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові спроможності оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, в окремих підрозділах з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів проведені: збори з корегувальниками артилерійського вогню; навчання з розгортанням понтонної переправи та форсуванням водної перешкоди в ході наступальних дій; навчання з бойовою стрільбою артилерійських розрахунків за наступальною тематикою”, - говориться у заяві міністерства.

Водночас із цим сили російського агресора на сході України ведуть підготовку до диверсій та заходів з військової розвідки.

“На передових позиціях окупантів збільшилась присутність особового складу розвідувальних підрозділів та снайперських пар, які нещодавно пройшли спеціальну підготовку в навчальних центрах на території Ростовської області РФ”, - резюмували в ГУР.

Війна Росії проти України

Першим актом агресії Росії проти українського сусіда стало вторгнення військових підрозділів у Крим, що визнав сам Володимир Путін. Це почалося у лютому-березні 2014 року. Пізніше найманці з кадровими військовослужбовцями почали повноцінну війну в Донецькій та Луганській областях.

За даними ООН, загальна кількість жертв війни з обох сторін та серед мирного населення становить понад 13 тисяч. Також відомо про понад 40 тисяч людей, які отримали різноманітні поранення чи зазнали каліцтва внаслідок російського вторгнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?